"Autojuhid kahjuks ei anna endale aru, mis võib juhtuda, kui nad sõidavad isegi 5 km tunnis lubatust kiiremini. Tagajärjeks võib olla raske kokkupõrge jalakäijaga, jalakäijale võib see lõppeda koguni surmaga."

Põhja prefektuuri patrullpolitseinik Vladimir Kägonen
fotod Pirita kauneimad koduaiad paeluvad liigirikkusega (1)
31. august 2022
Mähe-Kaasiku tee 46 koduaed. Foto: Pirita LOV

„Pirital on palju kauneid ja omanäoliselt kujundatud koduaedu. Need pakuvad silmailu nii omanikele endile kui ka möödakäijatele. Kauneima koduaia konkursiga täname ja tunnustame huvitavate ja ilusate aedade loojaid ja innustame kõiki koduümbrust korrastama, sest seeläbi saab kaunimaks kogu linnaosa,” ütles Pirita linnaosa vanema asetäitja vanema ülesannetes Kaido Saarniit.

Vaata galeriid (6)

Pirita kauneima koduaia konkursi 2022 võitsid aiad Lodumetsa tee 24 ja Mähe-Kaasiku tee 46. Linnaosa kauneim rõdu asub Vahulille teel.

Pirita kauneimad koduaiad võluvad liigirikka taimestiku, hästi läbimõeldud kujunduse ja mitmekesiste puhkevõimalustega. Mõlema aia kujundamisel on oskuslikult kasutatud selle looduslikke eeldusi. Üks aedadest asub aadressil Mähe-Kaasiku tee 46. Seal on ees- ja tarbeaed, privaatsed nurgakesed ja paigad, kus koos külalistega mõnusalt aega veeta. Maja taga keldri katusel kasvavad aga niidutaimed.

Tõelist ohoo-elamust pakub Vahulille tee 5-17 asuv rõdu, mis kiirgab armastust roheluse ja isetegemise vastu. Rõdule on rajatud vertikaalne lopsakas lillede ja söögitaimedega keskkond. Seal kasvavad kolme sorti tomatid, koriander, sidrunmeliss, pelargoonid, luuderohi, lobeeliad, füüsal, viinamari, metsmaasikad, basiilik, roheline salat. Kokku on 7,5 ruutmeetri suurune rõdu kodu umbes 33 taimele. Rõdu omanik on Anniken Halden.

Lodumetsa 24 aiaomanikud on Svea Urvak ja Tarmo Vinkel ning Mähe-Kaasiku tee 46 koduaia omanikud Ela Edala ja Mauri Samuel Ikola. Mõlemad kaunid koduaiad on Vabariigi Presidendi konkursi „Eesti kaunis kodu 2022” kandidaadid.

Pirita kauneima koduaia konkurssi korraldab Pirita linnaosa valitsus.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Parandage viga
5. sept. 2022 10:06
Tekstis on nimi vale Ela Edala kui tegelikult peab olema Ela Edela