"Kiirabi tegeleb elutähtsate probleemidega, ta päästab elusid. Me ei tegele sisse kasvanud varbaküüntega, ei tegele nohuga, mis on kellelgi kolm päeva olnud."

Kiirabiõde Jaanus Tramberg
Haridusalgatus Tagasi Kooli kannab nüüdsest nime Tuleviku Tegijad (0)
01. september 2022
Tuleviku Tegijad tegevjuht Teibi Torm, kommunikatsioonijuht Helena Tomikas, partnerlussuhete juht Roberta Lupp, Tagasi Kooli e-tundide juht Riina Facecchia ja Tuleviku Tegijad sotsiaalmeediajuht Merilin Mändveer. Foto: Tuleviku Tegijad

“Meie eesmärk on alati olnud inspireerida noori haridus- ja töömaailmas edasi pürgima, kuid oleme aastatega kasvanud ja muutunud nii palju, et nimevahetus oli vältimatu. Sama vätimatu on probleem, et noored ei tee läbimõeldud karjäärivalikuid ja edasiõppimise otsuseid,” rääkis muudatuse vajalikkusest Tuleviku Tegijad tegevjuht Teibi Torm.

“Aitame riigil seda probleemi ennetada ning kaasame oma valdkonna asjatundjaid külalistundide, varjutamiste ja õppekäikude kaudu kooliellu. Nemad suudavad oma kogemusi ja eluvalikuid jagades noori inspireerida ning toetada, mida näitavad ka uuringud.” 

Juba 15 aastat tegutsenud ja tuhandeid oma ala eksperte õpilaste ette toonud haridusalgatus Tagasi Kooli saab täna uue nime. Tuntud vabaühenduse uus nimi on Tuleviku Tegijad. See iseloomustab uut fookust ja visiooni – aidata igal Eesti noorel leida oma tee. 

Selleks, et noori oma tee leidmisel toetada, kutsub Tuleviku Tegijad oma valdkonna asjatundjaid ja organisatsioonide esindajaid tulevikutegijad.ee veebiplatvormiga liituma.“On oluline, et noored leiaksid oma kutsumuse, teeksid teadlikke valdkonna valikuid ning toetudes praktikute kogemustele oskaksid töö- ja kõrgharidusmaailmas orienteeruda,” sõnab Torm lõpetuseks. Liitumise järel on võimalik minna külalistunde andma, kutsuda endale töövarju või klassitäie õpilasi oma organisatsiooni karjääri- ja tööalasele õppekäigule. 

Tuleviku Tegijate kogukonnaga saab liituda aadressil tulevikutegijad.ee.

Tagasi Kooli ei vaju unustuste hõlma, sest e-tunnid, mis toovad videoloengute vahendusel oma ala tegijad ja ühiskonnas aktuaalsed teemad klassi ette, jäävad seda nime kandma. Live’s toimuvaid e-tunde on võimalik tellida igal organisatsioonil, kelle teemad on ühiskonnas olulised ja kes tahab nendega noorteni jõuda. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.