"Tantsimine on ju kogu inimkonnale üldomane nähtus. Seepärast on tantsukunst ka väga suures osas rahvusvaheline."

Rahvatantsu propageerija Sille Kapper-Tiisler
FOTOD Septembrikuu esimene laupäev pakkus Kesklinna piirkonnas võimalust saada osa paljudest toredatest kogukondlikest sündmustest (0)
02. september 2022
Mats Õun

Nii nagu igal aastal toimub tänavugi septembrikuu hakul Uue Maailma asumipäev, millest võttis osa ka Kesklinna valitsus. „Terve päeva jooksul oleme oma esindusega kohal, kuulame asumielanike muresid ja ettepanekuid ning tutvustame piirkonnaga seotud lähiaastate arenguplaane,“ ütles Kesklinna vanem Monika Haukanõmm. „Sündmuste keskpunkt on Koidu ja Videviku tänava ristmik. Räägitakse asumi arengust, lastesõbralikust ja rohelisest linnaruumist, taimedest ja loomadest linnas jpm. Mõistagi saab meelt lahutada – muusikat nautida, kogukonnaaias toimetada ja asumi ajalugu tutvustavast jalutuskäigust osa võtta.“

Vaata galeriid (52)

Lisainfo: https://www.facebook.com/events/797968374666306

Kodulinna maja ja paljude muusikute ühisel jõul pannakse septembrikuu esimesel laupäeval linnamüür taas helisema. Traditsiooniline ja suure publikuhuvi pälvinud ettevõtmine, piki vanalinna ümbritsevat müüri ja torne kulgev muusikalis-kultuurilooline retk „Helisev linamüür“ toimub juba üheksandat korda. Üritust toetavad Tallinna Kultuuri-ja Spordiamet ja Riigikogu. Seekord alustatakse muusikaliste ja tantsuliste etteastetega kell 10 kunagise Karja värava asupaigast, Karjavärava platsilt korstnapühkija kuju juurest ning lõpetatakse kell 20.30 Munkadetaguse torni viimasel korrusel, alguse ja lõpu vahele jääb veel paar tosinat vahepeatust.

Vaata galeriid (12)

Lisainfo: https://www.facebook.com/profile.php?id=100064142734502

Vabaduse väljakul saab teoks selle suve viimane noortefestival, mis pakub erinevas vanuses noortele mitmesuguseid põnevaid tegevusi – vinged võistlused ja tegevused ootavad nii osalema kui kaasa elama. Näiteks toimuvad tänavatantsuvõistlus “HOODie Cyphers” ja rulavõistlus “Game of Skate”. Oma oskusi saab treenida ekstreemspordi töötoas ja elektriliste tõukerataste ohutuse töötas. Samuti saab oma tasakaalu oskused proovile panna lõbusas sumomaadluses. Tegevusi pakuvad ka politsei ja Päästeamet. Päästeameti alal saab tutvuda tuletõrjeautoga, leida väljapääsu suitsutelgist ning lasta veega märki. Kohal on Kesklinna noortekeskus koos Youth English Club´i noortega ning kell 14-18 on avatud Keskraamatukogu ala. Kõik tegevused on TASUTA! Vabaduse väljaku noortefestivali korraldavad Tallinna Haridusamet ja Kesklinna Noortekeskus.

Vaata galeriid (82)

Lisainfo: https://www.facebook.com/events/2742105352600047/

Vanalinna ümbritsevates parkides ja haljasaladel peetakse discgolfi võistlust, võistlusele on registreerunud koguni 340 inimest ning discgolfi kettaid heidetakse kokku 109 korvi. Võistluspaikadeks on Tammsaare park, Harjumägi, Lindamägi, Hirvepark, Toompark, Tornide väljak, Margareta aed ja Kanuti aed, Linnahalli piirkond, Rotermann kvartal ning Viru Keskus. Võistlust korraldab MTÜ Five Under. Esimest korda korraldati Tallinna südalinnas selline võistlus eelmise aasta septembri hakul.

Vaata galeriid (29)

Lisainfo: https://discgolfmetrix.com/2035578

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.