"Tantsimine on ju kogu inimkonnale üldomane nähtus. Seepärast on tantsukunst ka väga suures osas rahvusvaheline."

Rahvatantsu propageerija Sille Kapper-Tiisler
repliik Kuidas mind juuksuris inflatsioon pügas (3)
02. september 2022
Foto Pixabay

„15 eurot maksab nüüd juukselõikus,“ ütles tuttav juuksur. „Meil on isegi odav, teised on tõstnud mitmekümne euroni ja tõstavad veel,“ lisas ta, samas pooleldi vabandades tuttava kunde ees, kuidas elektri kallinemine on sundinud neid küsima paljudelt püsikundedelt rohkem kui sobilik oleks.

Viimati küsisin juuksuri käest enne maha istumist hinda üle 30 aasta tagasi. Siis kui rubla meie mail tegi viimaseid hingetõmbeid. Nüüd on tagasi aeg, kus hinda tuleb küsida enne teenuse tarbimist. Veel parem kohe, kui uksest sisse astud. Ja valmis tuleb olla igasugusteks numbriteks, muidu võid teenuse tarbimisel hinnapommi osaliseks.

Pärnu maantee ääres asuv juuksurikoda on nagu paljud teisedki allüürnikuna keldrikorrusel ning kõik toimingud käivad elektri pealt, alates põrandaküttest kuni juukselõikusmasinani. Omanik aga küsib iga kuu elektri eest järjest suurema summa. Temal on börsipakett ja kuskilt peab Eesti Energia oma ligi 100 miljonilise lisakasumi ju teenima.

Nüüd siis sain aru, kes ja kuidas seda hüperkasumit talle maksab ning mispärast Riigikogu peab arutama, kuidas oktoobrist elektrihinnad lukku lüüa.

Aga rong on ärasõiduks juba vilet lasknud. Juukselõikus on poole aastaga tõusnud 10 eurolt 15…saiapäts poes kerkinud 42 sendilt 79. Pealtnäha väikesed hinnad, kuid nendest igapäevaelu koosnebki. Siia 5 eurot rohkem… selle asja jaoks 40 senti enam…siia veel mõned eurod.

Väikestest asjadest saavad tarbijatele üha suuremad väljaminekud. Terve ühiskonna peale aga koguneb ligikaudu 25 protsendiline inflatsioon, nagu äsja teatati. Nii suurt näitajat pole siinmail tõesti aastakümneid olnud. Ja teadagi milleni see viis. Selle vägivaldse liitriigi viimane liider suri just äsja 91 aasta vanusena. Ei tea, milline liit(riik) nüüd värisema peaks?

Igal juhul kavatsen nüüd enne mõne teenuse kasutamist juba eelnevalt kurssi viia, kui palju see maksab ning missugust elektripaketti kasutab. 

Kommentaarid (3)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

see on odav hind veel
3. sept. 2022 02:22
Jüris maksab COOP -is olevas https://www.muskuslill.ee/hinnakiri meestele masinalõikus - on 0.90 eur/min(20 min teeb valmis) ja kääridega - 25.-. (minuti hind on =) ja ka ilma pesuta. Need hinnad on ka lastel , kes 12a ja vanemad ja järjekorraski pead veel olema mitu päeva Solaariumis olek on neil odavam kokkuvõttes , kuigi see on ju täielikult elektrikulu. Töötavad põhiliselt päevasel tööajal, st.pead vabaks võtma töölt:).
Teadja
2. sept. 2022 14:23
Lõpetage virisemine. See on võidu hind Euroopa vabaduse eest ja peaks olema kõigile au asi, sellesse oma panus anda olgu juuksuris, toidupoes, bensiinipumba juure4s või otseselt Ukrainale annetades!
Kremli kloun oled
3. sept. 2022 17:11
Anneta Ukrainale ja Zelenski saab raha pesta.