"Kiirabi tegeleb elutähtsate probleemidega, ta päästab elusid. Me ei tegele sisse kasvanud varbaküüntega, ei tegele nohuga, mis on kellelgi kolm päeva olnud."

Kiirabiõde Jaanus Tramberg
Mupo: lapsed näitasid eeskuju vanematele liiklejatele (0)
02. september 2022
Foto: Scanpix / foto on illustratiivne

Tallinna munitsipaalpolitsei (Mupo) kinnitusel näitasid lapsed neljapäeval ja reedel eeskuju vanematele liiklejatele, vahendab BNS.

“Eile ja täna olime laiendatud jõududega väljas koolide juures, et vahepeal liiklusreegleid unustanud lapsi aidata linnareaalsuse ja liiklusega harjuda. Silma jäi see, et kui lapsed on valdavalt väga liikluskuulekad ja jälgivad nii foori tulesid kui ka autode liikumist reguleerimata ülekäiguradade juures, siis suuremad rikkujad on hoopis täiskasvanud,” kirjeldas Mupo pressiesindaja Meeli Hunt. 

“Küll minnakse üle tee punase fooritulega, küll ületatakse teed keelatud kohas, kuigi sebra on vaid kümnekonna meetri kaugusel. Head eeskuju see esimese klassi lastele paraku ei anna,” lisas ta.

Mupo inspektoritele jäi silma jäi ka see, et väikeste tõukside ja ratastega liiklejatel on paljudel puudu kiivrid – ka seda tuli meelde tuletada.

“Head meelt tegi üks Lilleküla kooli algklassi õpetaja, kes ütles, et oli lastega läbi viinud hääletuse kiivri kandmise osas tulemusega 19 poolt ja kaks vastu. Ehk need, kes tulevad tõuksi või rattaga kooli ja pole kiivrit peas, siis on ta nii kaua koolis, kuni kiivri saab või jätab liiklusvahendi kooli ja läheb koju jalgsi. Tore, et lapsed on targad iseotsustajad ja mõistavad, mis on liikluse ohud. Ilusat kooliaastat kõigile,” lisas Hunt. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.