"Autojuhid kahjuks ei anna endale aru, mis võib juhtuda, kui nad sõidavad isegi 5 km tunnis lubatust kiiremini. Tagajärjeks võib olla raske kokkupõrge jalakäijaga, jalakäijale võib see lõppeda koguni surmaga."

Põhja prefektuuri patrullpolitseinik Vladimir Kägonen
Karis kodukaunistajatele Energiatõhusus on kauni kodu lahutamatu osa (0)
04. september 2022
Pealinn

President Alar Karis sõnas tänavusi kodukaunistamise auhindu Mustvee kultuurimajas üle andes, et kodu kena väljanägemise ja praktilisuse kõrval on olulised ka säästlikkus, energiatõhusus ning elurikkuse hoidmine.

„Elupaikade kadumine on üks liigirikkuse hääbumise põhjustaja. Meie koduaed võiks aga olla elupaigaks paljudele liikidele. Seega, rohkem loovust ja samas ka isegi laiskust, lastes oma koduaias loodusel pisutki omatahtsi toimetada. Liigirohke ja mitmekesine, see ongi ilus,“ ütles Karis.

Kauni kodu elementideks võib riigipea sõnul olla ühtmoodi nii liigirikas niidumuru, energiatõhus haljastus, kompostihunnik, taaskasutatud materjalidest hooned, nutikas ruutmeetrite kasutus, päikesepaneelid katusel või pisike tuulegeneraator aianurgas.

„Säästlikkus on nüüd heakorra lahutamatu osa. Kodukaunistamise konkursil peabki see olema loomulik osa ilusast kodust, kus ühtviisi on hinnatud ökoloogilised, energeetilised ja esteetilised väärtused. See nõuab loovust ja teadmisi ning olgu see väljakutse igale koduomanikule,“ lisas Karis.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.