"Kiirabi tegeleb elutähtsate probleemidega, ta päästab elusid. Me ei tegele sisse kasvanud varbaküüntega, ei tegele nohuga, mis on kellelgi kolm päeva olnud."

Kiirabiõde Jaanus Tramberg
FOTOD Kõige kaunimate piimakujundite valajaks valiti lätlane (0)
04. september 2022
Mats Õun

Laupäeval Kultuurikatlas Tallinn Coffee Festivalil toimunud baristavõistlusel Estonian Latte Art Throwdown 2022 selgus parim piimakujundite valamise meister, kelleks sai sel aastal Paper Milli röstikoja kohviekspert Edgar Silputnins.

Vaata galeriid (64)

Meistritiitli pälvinud kohviekspert Edgar Silputnins osales võistlusel juba kolmandat aastat. Kui esimene kord pälvis ta teise koha, siis möödunud aastal jäi esimene võistlusring tema jaoks viimaseks. ”Eks ma eeldasin, et oskan midagi teha ja tulin siia võistlema, aga võit tuli tegelikult üllatusena,” ütles Silputnins, kelle sõnul oli võistluse üheks keerulisemaks osaks just kavandite loos, sest kunagi ei tea, millise keerukusega kaardi sa võistlejana tõmbad.

Vaata galeriid (42)

Estonian Latte Art Throwdown 2022 võistluste teise koha pälvis Alina Sinkevych (Kalve Coffee) ja kolmanda Ave-Triin Uusküla (Surfcace).

Kohvifestivali peakorraldaja Kennet Sarve sõnul oli konkurss võistlejate jaoks kindlasti pingeline, kuid samal ajal kogemust väärt. ”Eks igal võistluse juurde käib pisike pabistamine ja latte võistlusel tekitab see kätevärinat, millest sealsed võistlejad tihti räägivad, kuid nagu näha, siis suudavad nemad sellest üle olla,” kommenteeris võistlust Sarv ning lisas, et tänaseid finaliste iseloomustab meisterlik kujundivalamisoskus.

Estonian Latte Art Throwdown 2022 ehk piimakujundite valamise võistlusel tuli osalejatel loosiga tõmmatud kujund võimalikult täpselt ja ajaraamis püsides kohvile valada. Võistlus oli üles ehitatud playoff meetodil: võisteldi paarides, igast võistluspaarist parim sai edasi järgnevasse vooru, kuni alles jäi kaks viimast edasipääsenud võistlejat ehk finalisti. Finaalis selgitati välja võistluste võitja. Kokku osales võistlusel 16 võistlejat nii Eestist, Lätist kui ka USAst.

Võistluste toetajad olid: Farmi Piimatööstus, Brita, Lavazza, Licor43, Paulig, San Remo ja Profexpo.

Lisainfo: www.tallinncoffeefestival.ee
www.facebook.com/tallinncoffeefestival

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.