"Kiirabi tegeleb elutähtsate probleemidega, ta päästab elusid. Me ei tegele sisse kasvanud varbaküüntega, ei tegele nohuga, mis on kellelgi kolm päeva olnud."

Kiirabiõde Jaanus Tramberg
LEA NILSON: Suvi tõi meile korraliku õunasaagi (0)
05. september 2022
Lea Nilson. Foto: Scanpix

“Aiasaadusi jätkub ja õunamoosi olen sugulastele juba jaganud. Õunasaak on tänavu parem kui eelmisel aastal, igati korralik! Suvikõrvitsaid on mul samuti rohkesti. Sel suvel olen teinud ka näiteks rabarberimahla,” loetles Pirita aiaklubi eestvedaja Lea Nilson. Pealinn küsis, kui suur oli tuntud linlaste tänavune aiasaak ning kas nad jagavad seda ja ka muid asju naabritega.

“Minu linnaaia lõunapoolsel, aga varjulisel küljel kasvasid suvel väljas kenasti tomatid. Selgus, et tomat kannatab ka õues olemist hästi, kui selle kasvatamise süsteem on läbi mõeldud ja taimi hoolikalt kasta. Viinamarjad armastavad tavapäraselt kasvuhoonet, seega on meil üks sort kasvuhoones ja teine ronib õues mööda seina. Need on veel valmimas,” kirjeldas Nilson.

“Mõni viinamarjasort võiks kasvada igas peres, ronivaid taimi on ilus vaadata! Et kliima soojenemine oleks nende kasvule eelmiste aastatega võrreldes mõju avaldanud, pole ma küll märganud. Tuleb lihtsalt valida selline viinamarjasort, mis kannatab meie tingimusteski õues kasvamist.”

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.