"Tantsimine on ju kogu inimkonnale üldomane nähtus. Seepärast on tantsukunst ka väga suures osas rahvusvaheline."

Rahvatantsu propageerija Sille Kapper-Tiisler
Ametiühingud arutavad päästjate üha kriitilisemaks muutuvat palgaseisu (0)
06. september 2022
Foto: Scanpix / foto on illustratiivne

Eesti Päästeala Töötajate Ametiühingu (EPTAÜ) juhatus ja päästeregioonide esindajad koghunevad kolmapäeva hommikul Tallinnas Eesti Ametiühingute Keskliidu (EAKL) teise korruse saali, et arutada päästjate üha kriitilisemaks muutuva olukorra, ning 2023. aastal päästeametit ees ootava eelarvekärpe üle, vahendab BNS.

Poliitikud pole päästjate hoiatusi kuulda võtnud ja riskid on hakanud realiseeruma, märgib ametiühing, lisades, et ühiselt koostatakse pöördumine valitsuse poole.

Poliitikud lubasid päästjatele Eesti keskmist palka, paraku tegelikkus on osutumas vastupidiseks: keskmine palk läheb kiirelt eest ning päästjate olukord on veelgi halvenenud. Üha raskem on täita tühjenenud ametikohti, kuna pakutav palk ei motiveeri päästja elukutset valima, meeskonnad muutuvad väiksemaks, allesjäänute töökoormus kasvab.

Võimaldamaks perele normaalset toimetulekut, on enamik päästjatest sunnitud töötama mitmel töökohal, mis mõjub negatiivselt vaimsele ja füüsilisele tervisele. Kõigist valitsuse loetletud prioriteetsetest palgatõusugruppidest on päästjad konkurentsitult kõige halvemas seisus.

Lisaks võib valitsuse kavandatav päästeameti eelarvekärbe tuua kaasa koondamisi ja päästekomandode sulgemisi, mis halvendab päästevõimekust ning pikendab abi saabumise aega. EPTAÜ hinnangul on tegemist lubamatu olukorraga.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.