"Tantsimine on ju kogu inimkonnale üldomane nähtus. Seepärast on tantsukunst ka väga suures osas rahvusvaheline."

Rahvatantsu propageerija Sille Kapper-Tiisler
Loomakaitse konverentsil tutvustas oma tööd Šotimaa loomapolitsei (0)
08. september 2022
Pilt on illustratiivne. Foto: Pixabay

Eesti Loomakaitse Seltsi (ELS) ja Tallinna keskkonna- ja kommunaalameti korraldatav rahvusvahelisel loomakaitse konverentsil tutvustas neljapäeval oma tööd Šotimaa loomapolitsei, vahendab BNS.

Tallinnas Õpetajate majas peetaval konverentsil räägitakse ka eksootiliste loomade kaubandusest, metsloomade rehabilitatsioonist, murelike lemmikloomade aitamisest ja Ukraina loomakaitsjate tööst, teatas ELS-i esindaja BNS-ile.

Konverentsil üles astuv loomapolitseinik Mike Flynn alustas oma tööd 35 aastat tagasi Society for the Prevention of Cruelty to Animals juures. Ta pani alguse salapolitsei üksusele, mis tegeleb organiseeritud koerte võitluste, mäkrade peibutamise, kutsikavabrikute ja muu sellise vastu võitlemisega. Flynn on algse Links Groupi asutajaliige, praegune Edinburghi loomaaia teadus- ja eetikakomitee liige. Sõltumatu väline loomade heaolu nõustaja Šotimaa suurima teadusliku loomauuringute ettevõtte heaolu- ja eetikakomitees. Ta on aidanud õigusaktide rakendamisel Jerseys, Põhja- ja Lõuna-Iirimaal, Kanadas ja Kataloonias.

Esinejaid nii meilt kui mujalt

Lisaks Flynnile on võimalus konverentsil kuulata ja kohtuda ka bioloogi ja zooloogi Chris Draperiga. Draper on vangistuses peetavate metsloomade heaolu valdkonna juhtiv ekspert, kellel on 20 aasta pikkune kogemus mittetulundusühendustes loomakaitsesektoris. Ta on töötanud juhtivatel ametikohtadel, mis on puudutanud loomade heaolu teadust, kaitsealade toimimist ja loomade heaolu eest seismist. Hetkel juhib ta organisatsiooni Performing Animal Welfare Society Ameerika Ühendriikides. Lisaks on töötanud fondis Born Free ja Vega uuringutes. Draper kuulub mitmesse ühingusse ja kommiteesse. Konverentsil räägib Draper eksootiliste loomade kaubandusest ja metsloomade päästmisest.

Eesti tunnustatud spetsialistid on seekord esindatud Tiina Toometi näol. Ta on Tiina Toometi kliiniku asutaja ja loomaarst, kes on oma kliinikut pidanud juba 30 aastat. Veterinaariat asus ta õppima 1978. aastal. Tiina on juba aastaid olnud abiks nii nõu kui ka jõuga paljudele loomakaitse organisatsioonidele, sealhulgas ka ELS-ile. Suve hakul korraldas ELS Toometiga koostöös Kihnus hulkuvate kasside steriliseerimise ja kastreerimise aktsiooni. Tiina Toomet on Eesti üks tuntumaid loomaarste. Tiina tutvustab konverentsil kuidas aidata murelikke koeri ja kasse.

Räägitakse ka Ukraina loomade käpakäigust

Ukrainas toimuvast annab ülevaate Natalie Sorokoput, kes on loomakaitses tegutsenud juba 13 aastat. Lisaks tegutsemisele kahes organisatsioonis on Natalie juhtinud erinevaid suuremaid projekte, mis on olnud seotud loomade steriliseerimise ja kastreerimisega, haridusega, annetuste kogumisega, uute kodude otsimisega, ta on aidanud korraldada seminare varjupaikades, teistes MTÜ-des, omavalitsustes ja politseis. Natalie on ka kirjutanud raamatu “Ema, ma tahan koera!”.

Osalema on oodatud kõik, kellele pakub huvi loomakaitse valdkond ja selle arendamine või kes kodus loomi peab. Tegu on hea võimalusega saada uusi teadmisi ja kuulata teiste kogemusi.

Registreerumine ja rohkem teavet on aadressil https://loomakaitse.ee/konverents2022/

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.