"Kiirabi tegeleb elutähtsate probleemidega, ta päästab elusid. Me ei tegele sisse kasvanud varbaküüntega, ei tegele nohuga, mis on kellelgi kolm päeva olnud."

Kiirabiõde Jaanus Tramberg
Tallinna uueks abilinnapeaks sai Tanel Kiik (0)
08. september 2022
Foto Mats Õun

Tallinna Linnavolikogu kinnitas täna toimunud istungil pealinna uueks abilinnapeaks Tanel Kiige. Kiik vastutab edaspidi Tallinna linnavara ja transpordikorralduse eest.

Reedel abilinnapeana tööd alustav Tanel Kiik ütles, et lubab abilinnapeana töötada kogu pealinna ühtlase ja läbimõeldud arengu nimel nii transpordivaldkonnas, linnavara haldamisel kui ka linnaelanike heaolu ja elukeskkonna parandamisel. „Pean ainuõigeks soodustada erinevate liikumisviiside arengut, et linnakeskkond oleks ühtviisi roheline ning mugav ja turvaline nii jalakäijatele, kergliiklejatele, ühistranspordi kasutajatele kui autojuhtidele,“ rääkis Kiik.

Volikogu esimees Jevgeni Ossinovski soovis värskele abilinnapeale jõudu uues ametis. „Ootan uuelt abilinnapealt strateegilist nägemust liikuvuse arendamisel lähima kümnendi jooksul,“ ütles Ossinovski. „Vastavalt rahvusvahelistele kokkulepetele ja Tallinna enda kliimakavale peavad transpordiheitmed kiiresti langema ning autostumine vähenema. Selleks peame ehitama uusi trammiteid, uuendama liinivõrku ja muul viisil soodustama autovaba liikuvust.“

Tanel Kiik võtab ameti üle Andrei Novikovilt, kelle viimane tööpäev oli 12. augustil.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.