"Kiirabi tegeleb elutähtsate probleemidega, ta päästab elusid. Me ei tegele sisse kasvanud varbaküüntega, ei tegele nohuga, mis on kellelgi kolm päeva olnud."

Kiirabiõde Jaanus Tramberg
Eesti Energia: teade lepingute varasemast lõpetamisest oli eksitus (1)
09. september 2022
Foto Scanpix

Eesti Energia kinnitusel saatsid nad ligi paarikümnetuhandele kliendile eksituse tõttu teate, mille järgi nende soodne elektrileping lõpetatakse ennetähtaegselt selle aasta lõpuga.

“Eesti Energia palub klientide ees vabandust. Neljapäeval saatis ettevõte 21 000 kliendile inimliku eksituse tõttu kirja, mis võis olla vale keelevaliku ja vale lepingu lõppemise kuupäevaga. Kõik need kliendid saavad uue kirja õigete andmetega ja kliendi soovitud keeles esimesel võimalusel,” teatas Eesti Energia reede hommikul. 

Fikseeritud hinnaga pakette Eesti Energia ennetähtaegselt ja ühepoolselt ei lõpeta. „Palun siiralt klientide ees vabandust. Tegu oli inimliku eksitusega. Teeme endast kõik, et selliseid eksimusi edaspidi vältida. Saadame klientidele uue infokirja peagi ning selle keel ja andmed saavad olema õiged,“ ütles Eesti Energia juhatuse liige Agnes Roos. „Eesti Energia peab oma lubadusest kinni ja klientide fikseeritud hinnaga pakette me ennetähtaegselt ühepoolselt ei lõpeta.“

Tegemist oli „Kindel“ paketi klientidega, kellele saadeti universaalteenusega seotud infokiri. Kirjas võis olla vale lepingu lõppemise kuupäev ja keelevalik, näiteks eestikeelse kirja asemel saadi venekeelne kiri.

BNS-iga ühendust võtnud Eesti Energia klient märkis, et tema sõlmis Eesti Energiaga fikseeritud hinnaga lepingu 2020. aasta 19. novembril ja selle järgi panid lepingupooled elektri hinna paika 2023. aasta 31. oktoobrini. Lepingu järgi oli elektri fikseeritud hinnaks päeval 0,0718 senti kWh eest ja öösel 0,0593 senti. 

Neljapäeva õhtul kliendi e-posti saabunud teate järgi loeb aga Eesti Energia selle lepingu lõppenuks selle aasta 31. detsembriga ehk kümme kuud enne lepinguperioodi lõppu. 

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Villi
10. sept. 2022 16:32
Tegijatel juhtub. Minu praegune leping rahuldab mind, see on alla 15€ kuus ühetoalisele korterile. Nii, et liigume edasi.