"Kiirabi tegeleb elutähtsate probleemidega, ta päästab elusid. Me ei tegele sisse kasvanud varbaküüntega, ei tegele nohuga, mis on kellelgi kolm päeva olnud."

Kiirabiõde Jaanus Tramberg
FOTOD Tallinna maratoni peaalal läksid võidud Keeniasse (0)
11. september 2022
Albert Truuväärt

Tallinna maratoni 42,195 kilomeetri pikkuse peaala võitsid Keenia jooksjad.

Vaata galeriid (50)

Eesti meistriks maratonijooksus tulid meestest Leonid Latsepov ja naistest Kadiliis Kuiv. Mõlemad võitsid ühtlasi ka Tallinna meistritiitli, teatas võistluste peakorraldaja. Eesti suurima rahvaspordisündmuse peaala 42 kilomeetri ja 195 meetri pikkune klassikaline maratonijooks algas pühapäeva hommikul kell 9 Pika Hermanni jalamilt Falgi teelt. Tallinna maratoni starteriteks olid Euroopa meistrivõistlustel Münchenis võistkondlikult Eestile tubli kuuenda koha toonud Eesti Maratonitiimi liikmed Tiidrek Nurme, Roman Fosti ja Kaur Kivistik.

Maratoni võitis Jonathan Yego Kiptoo Keeniast kõrgeklassilise ajaga 2 tundi 12 minutit 44 sekundit. Teisele kohale tuli Abiyot Guta Duguma Etioopiast, tulemusega 2:18.32. Suurepärase jooksu tegi esimest korda maratonidistantsil võistelnud Leonid Latsepov Spordiseltsist Sparta, kes sai Toompea jalamil kolmandana finišeerides ajaks 2:18.50, mis on Eesti maratoonarite seas kiireim aeg, mis Eestimaa pinnal kunagi joostud. Senine kodumaal kõige kiiremini joostud maratoniaeg kuulus Rein Leinusele ajaga 2:20.03 ja oli joostud 1968. aastal Vändras. Eesti edetabelis läbi aegade 11. kohale tõusnud Latsepov võitis maratonijooksus nii Eesti kui Tallinna meistritiitli. Neljandana jõudis finišisse Suurbritannia jooksja Sage Pearce-Higgins (2:30.24). Eesti meistrivõistluste arvestuses sai teise koha Bert Tippi (2:32.10) ja kolmandale kohale tuli Sparta spordiseltsi jooksja Mario Mustasaar (2:32.23). Tallinna meistrivõistluste arvestuses järgnesid Leonid Latsepovile Mario Mustasaar ja Aleksandr Kulešov (2:32.51) klubist Treeningpartner.

Ka naiste seas läks peaala võit Keeniasse. Kiireim oli  Pauline Mutwa Thitu uue Tallinna maratoni rekordiga 2:31.29, edestades oma kaasmaalast Naomi Jepkosgei Maiyot veidi enam kui minutiga (2:32.35). Kolmanda koha võitis uue isikliku rekordiga (2:47.41) finišisse jõudnud Kadi-Liis Kuiv spordiklubist Prorunner, kes tuli maratonijooksus nii Eesti kui Tallinna meistriks. Eeldatav peafavoriit etiooplanna Mulu Seboka Seyfu finišeeris naistest alles viiendana (2:53.58). Teda edestas ka leedulanna Inga Cimarmanaite (2:53.29). Eesti ja Tallinna meistrivõistluste arvestuses oli teine Mari Boikov klubist Treeningpartner (2:56.30) ja kolmas Jana Treier (2:59.07) Sparta spordiseltsist.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.