"Kiirabi tegeleb elutähtsate probleemidega, ta päästab elusid. Me ei tegele sisse kasvanud varbaküüntega, ei tegele nohuga, mis on kellelgi kolm päeva olnud."

Kiirabiõde Jaanus Tramberg
IVO LILLE: Draamateatri juures võib pidevalt õnnetusi juhtuda (0)
12. september 2022
Ivo Lille. Foto: Scanpix

“Liiklus on linnaositi erinev, on hõredama ja tihedama liiklusega piirkondi nagu kesklinn ja linnast väljasõidu kohad,” sõnas saksofonist, helilooja ja muusikapedagoog Ivo Lille. “Positiivsena tooksin välja, et linn on püüdnud arvestada jalgratturitega ja loonud neile paremaid sõiduvõimalusi. Samas pole praeguste tingimuste juures ja linna asendit arvesse võttes olnud neid võimalusi kuigi kerge kujundada.”

“Igas linnaosas pole jalgrattaga siiski kuigi turvaline sõita,” arvas Lille. “Omakorda pole sellega päriselt harjunud ka autojuhid. Olen isegi liiklusohtlikke olukordi pealt näinud. Draamateatri ristmikul, kus Otsa tänava poolt tulles jookseb punane rattarada, on autodel tiheda liiklusega väga keeruline välja keerata. Seal püütavad nad ära kasutada iga väikest võimalust.”

“Kui siis ootamatult tuleb vasakult-paremalt elektritõukeratas või jalgratas, on otsasõidu oht täiesti olemas. Kõnniteedel suure kiirusega liikuvad sõidukid teevad samuti liiklusolud närvilisemaks. Tervikuna läheb liikluskultuur linnas minu meelest siiski järk-järgult paremaks. Tänatakse ja viibatakse, kui keegi on teisi juhte märgates abivalmis olnud.”

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.