"Tantsimine on ju kogu inimkonnale üldomane nähtus. Seepärast on tantsukunst ka väga suures osas rahvusvaheline."

Rahvatantsu propageerija Sille Kapper-Tiisler
MATI KAAL: Napilt pääsesin kihutava elektritõuksi alla jäämisest (0)
12. september 2022
Mati Kaal. Foto: Mats Õun

Suuri muutusi ma viimastel aastatel Tallinna liikluskultuuris tähele pole pannud,” ütles zooloog ja loomaökoloog Mati Kaal. “Autojuhtide viisakuse üle kurta ei saa, on olnud hullemaid aegu. Ülekäiguradu austatakse ja kiirus võetakse varakult maha, see on meil üsna tüüpiline. Eriti hakkab see silma siis, kui satud mõnda teise riiki, kus olukord sootuks teine.

Pealinn küsis tuntud inimestelt, kui viisakad on Tallinna auto- ja tõuksijuhid
ning kui tihti tuleb ette liiklusohtlikke olukordi.

“Bussiliiklust ei saa samuti siunata, sõidukid liiguvad täpselt. Eriti head asjad on tablood, kust saab busside saabumist jälgida,” lisas Kaal. “Kõige hullemad olukorrad aga on need, kui elektritõuksid ootamatult igalt poolt välja kargavad. Pole ju nende liikumisel selgeid reegleid. Igal juhul on jalgsi liikuja siin kaitsetum pool.”

“Tõuksid võivad välja ilmuda ootamatutest kohtadest – paar nädalat tagasi näiteks pidin kõndides lausa alla jääma! Pärnu maantee ja Otsa tänava nurga peal vaatasin rohelist foori ja plaanisin kiiresti teed ületada. Sealsamas oli järsku otse minu ees ülekäigurajal tõuks, mis hädavaevu pidama sai. Kui ma ka kriime ei saanud, siis tubli ehmatuse igatahes küll.”

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.