"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
MTA leidis ebasedauslikke ravimeid, psühhotroopseid aineid ning steroide (0)
12. september 2022
Foto on illustratiivne. Foto Pixabay

Maksu- ja tolliameti (MTA) töötajad leidsid Interpoli ühisoperatsiooni Pangea XV käigus ebasedauslikke ravimid, psühhotroopsed ained ning steroide.

MTA tegi operatsiooni raames 43 kontrolli, mille leidude hulgas olid erinevad ravimid, psühhotroopsed ained ning steroidid, teatas MTA pressiesindaja esmaspäeval. Ravimiamet leidis 83 kahtlusega veebilehekülge, mis edastati operatsiooni korraldajatele. Liites kõikide osalejariikide tulemused kokku, avastati ühisoperatsiooni jooksul rohkem kui 7800 rikkumist, kokku rohkem kui kolme miljoni ravimi osas. 

MTA ning ravimiamet osalesid Interpoli ühisoperatsioonis, mille eesmärk oli pöörata suuremat tähelepanu illegaalsete ja võltsitud ravimite müügile interneti teel ning tõkestada nende jõudmist tarbijateni. Peale Eesti võttis operatsioonist osa 94 riiki. 

Suvel läbi viidud tegevuste käigus olid maksu- ja tolliameti fookuses posti- ja kullersaadetised, mis saabusid nii kolmandatest riikidest kui ka Euroopa Liidu liikmesriikidest. Ravimiamet teostas samal ajal veebiotsingu, mille eesmärgiks oli avastada ebaseaduslike ravimite pakkumisi. Ühisoperatsiooni käigus viidi läbi ka kontrollpäev lennukullerite seas ning ravimiamet andis saadetistes leitud toodetele hinnangu.

Võltsitud ravimite ja ebaseadusliku ravimiäri kaudu inimeste tervise ohtu seadmine on ülemaailmne probleem, mis ulatub riikide piiridest kaugemale ning mida saab lahendada riikide ja asutuste koostöös kodanike teadlikkuse tõstmise ja kuritegevuse tõkestamise kaudu.

Tolli ülesanne on kaitsta nii Eestit kui tervet Euroopa Liitu salakauba leviku eest. Sinna alla kuuluvad näiteks illegaalsed ja võltsitud ravimid, narkootikumid, salasigaretid, salaalkohol ja palju muud. Selleks kontrollib toll kaupade liikumist piiril, postiladudes ja sisemaal.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.