"Kiirabi tegeleb elutähtsate probleemidega, ta päästab elusid. Me ei tegele sisse kasvanud varbaküüntega, ei tegele nohuga, mis on kellelgi kolm päeva olnud."

Kiirabiõde Jaanus Tramberg
Otsepilt
Ratas kutsus Riigikogu liikmeid jätkama Eesti inimestega dialoogi (0)
12. september 2022
Foto Mats Õun

Riigikogu esimees Jüri Ratas kutsus täna sügisistungjärgu avaistungil Riigikogu liikmeid jätkama Eestimaa inimestega dialoogi, sest vaid kahekõnes saab lahendada rahva muresid ja ennetada probleeme.

„Kui ma aasta tagasi teie ees eelmist sügisistungjärku avades sõnastasin, et meie töö peab olema senisest rohkem suunatud kahekõnele iga Eestimaa inimesega, siis see siht ei ole muutunud. Me peame jätkama Eestimaa inimestega dialoogi, mis räägib nii meie inimeste toimetulekust, turvalisusest, vaimsest kui ka füüsilisest tervisest, haridusest, majandusest ja rahvusvahelisest olukorrast,“ ütles Ratas ning kutsus võtma sel aastal suuremaks eesmärgiks jõuda iga inimeseni. „Rahval on soov riigi otsustes järjest rohkem kaasa rääkida ja ma arvan, et see on demokraatia tugevdamisel ainumõeldav, et riik seisab üha enam näoga inimeste poole. Ainult kahekõnes saame rahva muresid lahendada ja probleeme ennetada.“

Riigikogu esimees kutsus ka mitte kartma parandada neid kohti, mis uute teadmiste kohaselt vajavad muutust. „Maailm meie ümber on kiiresti muutuv ja parlamendil tuleb vajalikke uuendusi eest vedada. Meil tuleb targalt ja julgelt tegutseda nii siseriiklikult kui ka rahvusvahelisel areenil,“ sõnas ta, rõhutades, et muutunud julgeolekuolukorras on koostöö esmatähtis. „Mul on hea meel, et oleme kinni pidanud põhimõttest, et välis- ja kaitsepoliitikas valitseb üksmeel. Julgeolekut ei ole kunagi liiga palju ning sõda on nõudnud ka meilt suuremat panustamist riigikaitsesse ja aktiivset välispoliitikat.“

Samuti peavad suured sihid tema sõnul kokku langema Eesti elu edasiviimisel. Muu hulgas tõi ta esile, et järjestikuste kriiside tõttu on veelgi aktuaalsemaks muutunud avalike teenuste kättesaadavus ja jätkusuutlikkus. „Meil tuleb piisavalt panustada nii tervishoius, sotsiaalvaldkonnas, hariduses kui siseturvalisuses ja riigikaitses. Selleks vajaliku tulubaasi tagamine ja maksupoliitika kujundamine on just Riigikogu ülesanne ja vastutus. Maksudebatti ei tohiks peljata, vaid julgelt oma mõtted ja ettepanekud välja käia. Kahekõnes rahvaga jõuame kindlasti parimate lahendusteni,“ lisas Riigikogu esimees.

President Alari Karise sõnul on energiahindade lahendamisega kiire. “Püüdkem siiski arutleda võimaluste üle ja kõrvutage oma mõtteid ametikaaslastega mujalt maailmast, et leida parim lahendus nii kodutarbijatele kui ka ettevõtjatele,” sõnas ta. “Palun töötage sihikindlalt.”

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.