"Kiirabi tegeleb elutähtsate probleemidega, ta päästab elusid. Me ei tegele sisse kasvanud varbaküüntega, ei tegele nohuga, mis on kellelgi kolm päeva olnud."

Kiirabiõde Jaanus Tramberg
SIGNE FALKENBERG: Olen hakanud ülekäiguradade ees kõhedust tundma (0)
12. september 2022
Signe Falkenberg. Foto Scanpix

“Kõige rohkem liigun Haabersti kandis. Mina pole märganud, et autojuhtidel viisakust ei jaguks. Kui liigun tänavail ratastoolis, siis ülekäigurajale lähenedes antakse mulle ikka teed,” rääkis sporditegelane ja invaspordi edendaja Signe Falkenberg.

“Vahel hoian enne rajale pöördumist distantsi ja hoidun kaugemale, et auto mööda lasta, kuid siiski jääb auto seisma,” lisas ta. “Autojuhina olen aga viimaste aastatega hakanud ülekäiguradade ees kõhedust tundma. Hiljuti Õismäe ringi pidi koju sõites sain suure ehmatuse osaliseks, sest puuvarjude vahelt ilmus välja hooga sõidutee suunas kihutav tõukeratas. Jalakäija sellise hooga teele ei astu. Pani võpatama, kuigi olin juba varakult sõidukiiruse alandanud 30-40 kilomeetrile tunnis.”

“Ka siseteedel sõidetakse samal kombel diagonaalis üle tee, ette ja taha vaatamata. Kui aga ülekäiguradade läheduses mõni sõiduk juba aeglustab, võtan ma sellele kohale lähenedes samuti juba automaatselt kiirust maha. Juhid aeglustavad ju põhjusega, näiteks võib olla keegi just ülekäigurajale astumas.”

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.