"Autojuhid kahjuks ei anna endale aru, mis võib juhtuda, kui nad sõidavad isegi 5 km tunnis lubatust kiiremini. Tagajärjeks võib olla raske kokkupõrge jalakäijaga, jalakäijale võib see lõppeda koguni surmaga."

Põhja prefektuuri patrullpolitseinik Vladimir Kägonen
video Kalevi Spordihallis toimub piljardi Euroopa liiga osavõistlus (0)
13. september 2022
Foto Pixabay

„Mul on suur au ja rõõm tõdeda, et üle 200 tippmängija tuleb Eestisse,“ ütles professionaalne piljardimängija Denis Grabe. „Tuleb tänada Tallinna linna, Eesti riiki ja Eesti Piljardiorganisatsiooni, et see võimalikuks saab. See on hea kogemus mängida oma fännide ja tuttavate ees ning teha parim tulemus.”

Esmaspäeval, 12. septembril allkirjastati Eesti Piljardiliidu ja Euroopa Piljardiliidu vaheline leping  seoses piljardi Euroopa liiga osavõiustlusega Tallinnas Kalevi Spordihallis.

Tegemist on Eesti Piljardiliidu 25. tegutsemisaasta jooksul esmakordse võistlusega, mis leiab aset spordisaalis täpselt nii nagu need on toimunud kõik suurematel tiitlivõistlused mujal maailmas.

„Eesti Piljardispordi arengus on üks suurimaid samme, et saada Euroopa liiga osavõistlus üldse Eestisse.,” ütles Eesti Piljardiliidu president Kristjan Kuusik. “Selle jaoks on vaja täita erinevaid kriteeriume. Pühapäevasel koosolekul selgus, et kriteeriumid täidetud. Võistluspaik sobis Euroopa Piljardiliidu esindajatele ja nüüd läheb lahti põhitöö, et turniir edukalt ära teha.”

Mitte kõik Euroopa linnad, kes avaldasid soovi Piljardivõistlust korralda ei vastanud nõuetele. Tallinn aga osutus igati sobilikus ja nii ka siin see võistlus aset leiab.

„Eesti Piljardi Föderatsioon tegi viimastel aastatel väga head tööd,“ ütles Rahvusvaheline Piljardi Föderatsiooni liige David Morris. „Eriti seoses ettekannetega, mida nad tegid. Neil on võimekus teha võistluste teleülekandeid. See on üks põhjustest, miks valisime Eesti.“

Euroopa liiga suurus ja formaat näeb ette, et võistlus toimub 24 laual ja need tuuakse spetsiaalselt selleks puhuks Eestisse.

Euroopa Liiga piljardi osavõistlus toimub 18.-20. veebruaril 2023. aastal ning võistlustel osaleb Euroopa absoluutne paremik. Samuti sportlased väljaspool Euroopat.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.