"Kiirabi tegeleb elutähtsate probleemidega, ta päästab elusid. Me ei tegele sisse kasvanud varbaküüntega, ei tegele nohuga, mis on kellelgi kolm päeva olnud."

Kiirabiõde Jaanus Tramberg
Tallinna kultuurijuhid tutvusid Helsingi Linnaraamatukoguga (0)
13. september 2022
Fotol vasakult: Oodi direktor Anna-Maria Soininvaara, Tallinna Keskraamatukogu direktor Kaie Holm ja Tallinna abilinnapea Kaarel Oja.

Tallinna abilinnapea Kaarel Oja on visiidil Helsingis, kus külastas koos Kultuuri- ja Spordiameti ning Tallinna Keskraamatukogu juhtidega Helsingi Oodi raamatukogu.

Oodi on üks 37st Helsingi Linnaraamatukogu filiaalist, mis asub Soome pealinna südames, parlamendihoone, Kiasma Kaasaegse Kunsti Muuseumi ja Helsingi Muusikamaja vahetus läheduses. Üle 10,000 m2 pinnaga raamatukogu avati 5. detsembril 2018. Kohtumisel uuriti, millised on Oodi raamatukogu kõige enam kasutatud teenused, kuidas Oodi hoone Helsingi kultuurielu, kogukondade ja avaliku ruumiga suhestub ning kuidas see on muutnud Helsingi Linnaraamatukogu tööd.

„Meie Raamatukogude aasta jagatud mõtteliselt neljaks ning äsja algas viimane peatükk alapealkirjaga „Tuleviku raamatukogu“. Vaadates laiemalt ringi, aga ka vastupidi, vaadates kitsamalt Tallinna Keskraamatukogu sisse, näib see tulevik juba käes olevat. Raamatukogude renessanss on kestnud juba mõnda aega ning me oskame unistada üsna täpselt sellest, millised võimalused peavad tulevikus olema ka Tallinna Keskraamatukogul.“ rääkis abilinnapea Kaarel Oja. „Ma ei kahtle, et ühel hetkel on ka Tallinnas keskraamatukogu uue peahoone näol uus maamärk, kuhu kõik on oodatud ja tahavad tulla. Loomulikult võtab see omajagu aega, ka Oodi kerkimine võttis üle aastakümne, kuid pole ühtegi põhjust, miks kavandamise ja aastatega kogunenud ideede edasi arendamisega süsteemselt mitte alustada. Unistame edasi koos ja siis teeme selle ära.“

Tallinna Keskraamatukogu direktori Kaie Holmi sõnul on Põhjamaade raamatukogudest olnud meil alati olnud eeskuju võtta. „Oodi on tugevalt näidanud, millist lisaväärtust on võimalik linnaelanikele ja külalistele pakkuda. Sarnast keskkonda ja teenuseid soovime tulevikus ka Tallinna Keskraamatukogus pakkuda,“ rääkis Holm.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.