"Kiirabi tegeleb elutähtsate probleemidega, ta päästab elusid. Me ei tegele sisse kasvanud varbaküüntega, ei tegele nohuga, mis on kellelgi kolm päeva olnud."

Kiirabiõde Jaanus Tramberg
fotod Õismäe tiiki asusid elama uued elanikud (1)
14. september 2022
Foto: Haabersti LOV

„Lisaks tiigis juba varasemalt elutsevatele kaladele lasime sinna nüüd veel lisaks valgeamuure, kes hakkavad tiigis kasvavat taimestikku ja vetikaid kontrolli all hoidma ning kuldsäinad, kes rõõmustavad silma veepinnal ujumisega. Kuna kuldsäinastel on oranžikad seljad, siis paistavad nad silma juba kaugelt,“ rääkis Haabersti linnaosavanem Oleg Siljanov.

Vaata galeriid (4)

Haabersti linnaosavalitsuse tellimusel lasti põhjaliku renoveerimise ning mudast puhastamise läbinud Õismäe tiiki täna kuldsäinad ja valgeamuurid. Kalad hakkavad tiigi taimestikku kontrolli all hoidma ning tiigi ääres jalutajatele silmailu pakkuma.

Lisaks Õismäe tiigi mudast puhastamisele koos lokaalse süvendamisega rajati tänavu tiigile ka uus purskkaev, korrastati tiigi kaldakindlustus ja laiendati tiigi siseringi äärset kõnniteed. Haljastustööde käigus istutati Õismäe tiiki ümbritsevatele laugetele nõlvadele vabakujulised grupid Sahhalini kirsipuudest ning murukattega aladele rajatati harvemini niidetavad alad, mida täiendati õitsvate taimede seemneseguga. Rajatud niiduala ning istutatud puud saavutavad oma täieliku ilu aastate jooksul, kui on piisavalt kasvanud.

Õismäe tiigi uued elanikud on pärit Tartumaa kalakasvatusest Smartfish OÜ, kes aitas linnaosavalitsusel kalad ka tiiki toimetada.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Arvamus
15. sept. 2022 05:56
Küll harrastuskalurid nad kõik sealt varsti välja püüavad nagu on kaladest tühjaks püütud juba paljud teisedki Tallinna piires ja lähiümbruses asuvad väikesed veesilmad, kus kaladel eriti ruumi ja kohta varjuda pole. Olen ise juhtunud nägema kuidas mõni õige agar linnatiikides elutsevaid kalu lausa võrkude ja mõrdadega jahtimas käib.