"Kiirabi tegeleb elutähtsate probleemidega, ta päästab elusid. Me ei tegele sisse kasvanud varbaküüntega, ei tegele nohuga, mis on kellelgi kolm päeva olnud."

Kiirabiõde Jaanus Tramberg
Poole Tallinna jagu inimesi elab Eestis üksinda (0)
14. september 2022
Foto Pixabay

Möödunud aastal Eestis läbiviidud rahvaloenduse tulemuste põhjal elab Eestis üksinda omaette eluruumis 207 765 inimest ehk pool Tallinna või veidi enam kui kaks Tartu linna.

60 protsenti üksi elavatest inimestest on naised ehk nende osakaal on ligi 8 protsendi võrra suurem kui naiste osakaal rahvastikus üldiselt. Üksi elavate inimeste keskmine vanus on 60 aastat, mis on 18 aasta võrra kõrgem näitaja kui riigi keskmine, mis on 42 aastat.

Mediaanvanused on vastavalt 63 ja 42. Keskmine üksi elav mees on 51-aastane, keskmine üksi elav naine aga 67-aastane. Üksi elatakse rohkem vanemas eas ning pensioniealistest elab üksi iga teine. Absoluutarvudes tähendab see, et Eestis elab üksi pea terve Pärnu maakonna jagu ehk üle 82 000 pensioniealise naise, kellest pooled on lesestunud.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.