"Autojuhid kahjuks ei anna endale aru, mis võib juhtuda, kui nad sõidavad isegi 5 km tunnis lubatust kiiremini. Tagajärjeks võib olla raske kokkupõrge jalakäijaga, jalakäijale võib see lõppeda koguni surmaga."

Põhja prefektuuri patrullpolitseinik Vladimir Kägonen
kogumiskampaania Tallinna Loomaaia asukad ootavad kõrvitsaid, õunu, kaalikaid, porgandeid ja peeti (0)
14. september 2022

“Õunad, porgandid, kaalikad ja peedid on kõige enim oodatud. Nende vastuvõtt on meil päris suurel tasemel,” ütles Tallinna Loomaaia kommunikatsioonispetsialist Kaspar Kütt. “Neid saavad tuua absoluutselt kõik inimesed, külastajad ja huvilised. Oluline on see, et juur- ja puuviljad oleksid täpselt sama söögikõlbulikud, kui inimene ise sööks, kui ise ei taha, ei tohi ka loomale anda.”

Tallinna loomaaed jätkab ka sel sügisel populaarset kõrvitsate ja köögiviljade kogumist. Loomaaia asukatele meeldib teatavasti kõrvitsaid süüa, aga lisaks ootavad nad meeleldi ka õunu, porgandeid ja peeti. Heategevusliku kampaania korras kogutakse kõik need aiasaadused septembris ja oktoobris loomaaia põhjavärava kogumiskasti.

Kõik lasteaiad, õppe- ja huvikoolid, kes soovivad oma lastega loomaaia loomadele head meelt valmistada, oodatakse osalema heategevuslikus kõrvitsate kogumiskampaanias. Kampaania korras kogutakse Omniva abiga kokku kuni 70 lasteaialt ja õppeasutuselt kõrvitsaid ning toimetatakse need tasuta loomaaeda.

“Eesmärk on võimalikult ruttu need loomadele kätte anda, et nad saaksid võimalikult värsket toodangut nautida,” rääkis Kütt. “Meil on siin Loomaaia Põhjaväravas kogumiskast õunadele, kaalikatele, porganditele ja peetidele, sealt võikski toit võimalikult ruttu loomade toidulauale jõuda.”

Sel aastal võtab loomaaed lasteasutustelt ning eraisikutelt vastu õunu kolm tonni, porgandeid kaks tonni, kaalikaid ja peete üks tonn ning kõrvitsaid kümme tonni. Kõrvitsatele palub Loomaaed mitte peale joonistada ega kirjutada.

Toredaid pilte, luuletusi loomadest ja kõrvitsatest ootab loomaaed paberil või digikandjal.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.