"Autojuhid kahjuks ei anna endale aru, mis võib juhtuda, kui nad sõidavad isegi 5 km tunnis lubatust kiiremini. Tagajärjeks võib olla raske kokkupõrge jalakäijaga, jalakäijale võib see lõppeda koguni surmaga."

Põhja prefektuuri patrullpolitseinik Vladimir Kägonen
15.-17. september Festival "Valgus Kõnnib" toob Pae parki tuleetenduse (0)
15. september 2022
Foto: Lasnamäe LOV

15.- 17. septembril süüdatakse Kadrioru pargis, Pae pargis, Tallinna vanalinnas ja Mustamäe Männi pargis tuhanded tuled, mis kutsuvad linlasi ja linnakülalisi valgustatud rännakule. Tänavuse Valgus Kõnnib festivali teemaks on „Öös on lugusid“.

Abilinnapea Vladimir Sveti sõnul süüdatakse festivalil tuhanded küünlad ja tuled, mis näitavad teed ja loovad maagilise ning valgust täis teekonna. „Traditsiooniliselt Kadriorust alguse saanud festivalist on aastate jooksul kujunenud rahva seas armastatud üritus, mistõttu soovime seda viia ka mujale Tallinna linnaruumi, et pakkuda linlastele positiivseid emotsioone,“ ütles Svet.

„Sel aastal saab festival alguse Lasnamäel Pae pargis, kus külalisi ootab huvitav programm. Seejärel saavad kõik huvilised suunduda läbi valgustatud teekonna Kesklinna, kus üritus jätkub. Sel aastal lõpeb aga festival Mustamäe linnaosas, „ ütles Lasnamäe linnaosa vanem Julianna Jurtšenko.  

„Festivali raames püüame näidata omalt poolt Lasnamäe linnaruumi teisest vaatenurgast, kuna valgusel on imeline omadus muuta nähtamatu nähtavaks,“ lisas Julianna Jurtšenko.  

Festival algab 15. septembri õhtul Pae pargis kell 20. Toimub valguse- ja videoshow. Esinevad tuletantsijad. Esitlusele tuleb Luulebändi FSK  ja poeet Igor Kotjuhhi poolt esitatav luulekava  koos põnevate audiovisuaal lahendustega.

Teekond Pae pargist Kadrioru parki on valgustatud ja kõik külalised sisenevad Kadrioru valgusmaailma Katariina trepi kaudu. Valgus Kõnnib festivali pidulik avamine toimub Kadriorus Luigetiigil 15. septembril kell 20.30.

Festivali toimumiskohtades on piiratud arv parkimiskohti ning külastajaid oodatakse kohale jalgsi, jalgratta või ühistranspordiga.

Lähemalt leiab Valgus Kõnnib 2022 kohta infot ja programmi http://www.kadriorupark.ee/park

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.