"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
video ja fotod Osakestefüüsik Graham Boyd: Ettevõtted peavad arvestama loodusseadusi (0)
15. september 2022
Graham Boyd. Foto: Tallinna Tehnikaülikool

Rahvusvaheliselt tunnustatud osakestefüüsik ja sariettevõtja Graham Boyd kõneleb TalTechile antud lühikeses videointervjuus uuest majandussüsteemist, kus ettevõtete juhtimisse tuleb kaasata kõik huvigrupid, mitte ainult investorid, ja kasvatada kõiki kapitali liike.

Vaata galeriid (27)

Boyd leiab, et ettevõtete loomisel on oluline nii koostöö kui ka konkurents, mida juhivad tihedas ühistöös kõik huvigrupid, mitte ainult investorid. „Ettevõtted peaksid kasvatama kõiki kapitali liike, võttes sealjuures arvesse füüsika-, matemaatika- ja bioloogiaseadusi,“ usub ta. Vaadates ajalukku toob Boyd aga välja uue mudeli ning Hansa Liidu linnade gildide süsteemi sarnased jooned ning illustreerib oma väiteid ka värvika näitega Procter & Gamble’i pikaajalisest majandusedust.

Graham Boyd esines hiljuti TalTechi tulevikukapitali ja uusi majandussüsteeme käsitlenud avalikul loengul koos innovatsiooni rahastaja ja molekulaarbioloogi Killu Tõugu Sanborni ning visionäärist strateegi ja ettevõtete asutaja Jordan Nicholas Sukutiga. Kõne alla võeti muu hulgas kapitali kasvu keemispunkt, aga ka vajadus muuta ettevõtlust ja kapitali liikumist, valitsemissüsteeme ja ühiskonda.

Kahetunnine loeng, mida modereeris Tallinna Tehnikaülikooli teadusprorektor Maarja Kruusmaa, on ka järelvaadatav.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.