"Autojuhid kahjuks ei anna endale aru, mis võib juhtuda, kui nad sõidavad isegi 5 km tunnis lubatust kiiremini. Tagajärjeks võib olla raske kokkupõrge jalakäijaga, jalakäijale võib see lõppeda koguni surmaga."

Põhja prefektuuri patrullpolitseinik Vladimir Kägonen
video Paldiski maantee tunnel ühendab kesklinnaga Kristiine rattateed, tänane olukord on liiklusohtlik (2)
15. september 2022

“Siia olemasoleva kõrvale ligi 30 meetri kaugusele tuleb eraldi jalgtee tunnel, gabariitidega 4 meetrit laiust ja 2, 5 meetrit kõrgust,” kirjedas Selektor Projekt OÜ juhatuse liige Tarmo Jõe. “See tagab kergliiklejatele oluliselt paremad tingimused raudteemuldest läbiminemiseks. Tänane olukord siin sõiduliikluse vahetus läheduses on kindlasti liiklusohtlik ja ebamugav. Kindlasti on seda vaja selle piirkonna, Kristiine ja kesklinna laiemalt ühendamiseks.”

Tallinna linn rajab südalinna uue üksnes jalakäijatele ja jalgratturitele mõeldud raudteealune kergliiklustunneli. Uus tunnel tuleb Paldiski maantee ja Tehnika tänava ristumiskoha lähistele, veidi Endla tänava poole.

Mööda Paldiski maanteed kesklinna poole siirduvad ratturid saavad selle abil suunduda Tehnika tänavale ja sealt edasi sobiva tänava kaudu südalinna.

“Raudteetunneli puhul valib täpse tehnoloogia töövõtja, kuid põhimõtteliselt mingi hetk valitakse raudteele vajalik ajaaken, mille käigus tunnel sinna paika seatakse,” ütles Tallinna Keskkonna- ja Kommunaalameti ehituse ja järelevalve osakonna juhataja Karel Saar. “Ehitatakse muldkeha ülesse, taastatakse esialgne olukord ja kindlustatakse tunnelipoolsed sisse- ja väljapääsuosad.”

Paldiski maantee viadukti olemasolevas, väga suure liikluskoormusega tunnelis on hetkel jalakäijatele ja jalgratturitele jäänud vaid poole meetri laiune seinaäärne ala ning sinna ei ole võimalik kergliiklusteed rajada.

Tehnika ja Paldiski maantee tunnel ühendab lõpuks Õismäe ja Mustamäe poolt tulevad jalgrattateed kesklinnaga. Seni taoline ühendus puudus. Antud tunnel ei jää aga viimaseks.

Tunneli projekti koostasid Selektor Projekt OÜ ja T-MODEL OÜ.

Järgmisena plaanib linn samalaadseid ehitisi ka Endla tänavale raudtee alla, sinna tuleb neid kaks. 

Kommentaarid (2)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Luup oleks võinud selgemalt väljendada
19. sept. 2022 01:54
kirjutanud lihtsalt : Tehnika tn. raudtee viadukti kõrvale jalakäijate tunnel. Kristiine on kõlavalt sellest kohast 2 km. Pigem ühendab ta Vanalinnaga paremini nii jalgrattal kui jalgsi.
Kommentaar
18. sept. 2022 16:09
Ratastega sõitmise mõttes on see hea küll. Mind on aga jalakäijana aastaid häirinud see, et seal viadukti all pole teisel pool normaalset läbimise kohta, isegi keelumärk on püsti, ometi sealt kõnnitakse, sest ei taheta ringi minna kaks korda fooridega üle Paldiski mnt. Lootsin, et viimase raudtee laienemise ajal tehakse sinna jalakäijatele tee laiemaks, vajadus ju on, aga nagu videopildi pealt näha, ehitati hoopis müür kõrvale ette. Too koht on minu arvates veel ohtlikum kui olemasolev lubatud tee.