"Kiirabi tegeleb elutähtsate probleemidega, ta päästab elusid. Me ei tegele sisse kasvanud varbaküüntega, ei tegele nohuga, mis on kellelgi kolm päeva olnud."

Kiirabiõde Jaanus Tramberg
Eesti Energia: aitame ka suurtarbijatel elektrihinda fikseerida (0)
16. september 2022
Foto: Pixabay

“Näeme järjest enam energiaturgudel äärmist volatiilsust. Kui elektrikulud moodustavad märkimisväärse osa ärikuludest, võib taoline volatiilsus panna kogu äritegevuse küsimärgi alla. Eestis on küllaldaselt ettevõtteid, kes ei ole energiahindade riski kuidagi maandanud ja on seega turgude meelevallas,” selgitas Eesti Energia juhatuse liige Agnes Roos, kinnitades, et ettevõte pakub keerulise talve eel fikseeritud hinda kõigile klientidele, sealhulgas suurettevõtetele, olenemata nende tarbimismahust. 

Roos sõnul on ettevõte fikseeritud pakette pakkunud siiani, pakub täna ja ka tulevikus. “Iga suurkliendi puhul on lähenemine personaalne ja paindlik. See tähendab, et on võimalik fikseerida ka osa tarbimisest, täpselt nii palju, kui klient soovib. Täna peab arvestama, et see fikseeritud hind ei ole küll energiakriisi tõttu nii soodne kui aasta või pool tagasi, aga see võimaldab siiski ettevõttele kindlust pakkuda,” lisas Roos.

Eesti Energia äriklientide hulgas on täna fikseeritud hindadega suurtarbijaid erinevatest sektoritest. “Meie äriklientide hulgas on fikseeritud hinnaga liha-, piima- kui ka pagaritööstuseid, samuti on hinna fikseerinud töötleva tööstuse ja avaliku sektori kliente,” tõi Roos näiteid.

Üle 1000 megavatt-tunnise aastatarbimisega suuräriklientidest on tema sõnul 300 omale hinna fikseerinud – nende tarbimismaht moodustab 40 protsenti kõigist äriklientidest. Täiendavalt kinnitas Roos, et Eesti Energia kliendid saavad fikseeritud paketti valides kindlad olla, et hind lepinguperioodi jooksul ei muutu.

Tema sõnul on efektiivseim viis ettevõtte energiakulusid kokku hoida seda ise tootes. “Kõige soodsam on täna ettevõttel elektrit ise toota – näiteks päikesepaneelide abil, paljud on ka seda lahendust kasutamas,” lisa Roos.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.