"Tantsimine on ju kogu inimkonnale üldomane nähtus. Seepärast on tantsukunst ka väga suures osas rahvusvaheline."

Rahvatantsu propageerija Sille Kapper-Tiisler
video Merivälja kooli seikluspargi kõrvale paigaldati tasakaaluliin (0)
16. september 2022

“Ma arvan, et kui hakkame oma kehalise kasvatuse tundide raames slackline rohkem sisse põimima, siis kes teab, äkki mõni tuleviku slackline täht tuleb just siit,” ütles Merivälja kooli kehalise kasvatuse õpetaja Karl Kristian Alasi.

Tallinna Merivälja kooli kehalise tunnid ei sisalda ammu enam ainult klassikalisi staadionialasid. Kooli seikluspargi kõrvale paigaldati slackline ehk tasakaaluliin.

Slackline leiab täna juba igast kolmandast Eesti kooliõuest ja kõigist Euroopa riikidest on meil teadaolevalt kõige rohkem slackline.

“Tasakaaluliinil kõndi mina varasemalt katsetanud ei ole, seega on viimane aeg see ka ise ära proovida. Ma ei saa lahti lasta, sest ma tean, et ma kohe kukun,” nentis reporter Kröönström. “Paistab, et minu ala see päris ei ole.”

See-eest lastele meeldis uus atraktsioon väga. “Tahaksin ise ka saltosid kunagi teha,” ütles Vesta. “Seal olid abinöörid juures, tänu millele saab seal ka hüpata.”

Elukutselise slacklineri Tauri-Viljar Vahesaare sõnul on slackline traditsioonilistest spordialadest kõige lähedasem surfile. “Kõik spordialad, kus on natukenegi on vaja tasakaalu, aitavad juba slacklinel kiiresti paremaks saada. Slackline on väga hea baasala kõigile teistele spordialadele ja väga noorelt saab alustada.”

150 Eesti koolil on täna oma slackline ning lähiajal on oodata tasakaaluliine veel 75 kooli hoovi.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.