"Kiirabi tegeleb elutähtsate probleemidega, ta päästab elusid. Me ei tegele sisse kasvanud varbaküüntega, ei tegele nohuga, mis on kellelgi kolm päeva olnud."

Kiirabiõde Jaanus Tramberg
Reinsalu: meil on moraalne kohustus võtta sõjakurjategijad vastutusele (0)
16. september 2022
Urmas Reinsalu. Foto: Mats Õun

„Eile õhtul jõudis meieni järjekordne õõvastav uudis venelaste sõjakuritegudest Ukrainast – venelaste käest vabastatud Harkivi piirkonnast Izjumist avastati massihaud. Izjum on Pärnu-suurune linn, kus elab 45 000 inimest. Matmispaigast, sealhulgast massihauast on seni avastatud enam kui 400 surnukeha, neist suur hulk tsiviilelanikke,” ütles välisminister Urmas Reinsalu.

Ukrainast Izjumist avastatud massihaua kohta avaldas Reinsalu arvamust, et Venemaa vastutab reparatsioonide eest ning meil on moraalne kohustus võtta sõjakurjategiad vastutusele, vahendab BNS.

“Venemaa on rikkunud kõiki rahvusvahelise õiguse põhimõtteid ja kokkuleppeid ning vastutab reparatsioonide eest. Meil on moraalne kohustus võtta sõjakurjategijad vastutusele. Sellest sõltub reeglitel põhineva maailmakorra tõsiseltvõetavus,” lausus välisminister.

Ühtlasi tuleb tema sõnul agressiooni hind Venemaa jaoks võimalikult kõrgele tõsta. “Jätkame samameelsete riikidega tööd selle nimel, et kaheksas sanktsioonipakett võimalikult kiiresti vastu võtta,” lisas Reinsalu.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.