"Tantsimine on ju kogu inimkonnale üldomane nähtus. Seepärast on tantsukunst ka väga suures osas rahvusvaheline."

Rahvatantsu propageerija Sille Kapper-Tiisler
Tallinn ammutas põhjanaabritelt inspiratsiooni linnafestivalide korraldamises (0)
16. september 2022
Tagareas vasakult: Helsinki Events Foundation tegevjuht Stuba Nikula, Tallinna Kultuuri- ja Spordiameti juht Hillar Sein, Helsinki Events Foundation peaprodutsent Marianne Saukkonen Ees vasakult: Tallinna ööelu nõunik Natalie Mets, Tallinna kultuuri abilinnapea Kaarel Oja, Helsingi festivali kunstiline juht Marko Ahtisaari. Foto: Tallinna Strateegiakeskus

„Väljakutsed on suhteliselt sarnased: kuidas jõuda erinevate sotsiaalsete gruppideni ja kuidas panna sündmused maksimaalselt linna jaoks oluliste eesmärkide saavutamisse panustama. Oluline on kolleegidega sel teemal arutada ja teineteiselt õppida ning seejuures aeg-ajalt küsida, miks ja milliseid sündmusi linn korraldama peab,“ rääkis abilinnapea Kaarel Oja, kes nentis, et nii Tallinna kui Helsingi ootused linna suursündmustele on sarnased ja sealjuures väga kõrged.

Sel nädalal toimunud külaskäigul Helsingisse kohtus Tallinna abilinnapea Kaarel Oja koos Tallinna ööelu nõuniku Natalie Metsa ja Tallinn Kultuuri- ja Spordiameti juhataja Hillar Seinaga Helsingi linna suursündmusi korraldava Helsinki Events Foundationi esindajatega, kellega vahetati kogemusi linna suurimate mainesündmuste korraldamisel ning arutati võimalusi koostööks.

Helsinki Events Foundation on mitmete suursündmuste, näiteks Helsinki festivali, linna jõuluturu ja uusaastapidustuste korraldaja. Viimane Helsinki festival kestis 12.08.–04.09.2022, koondades sadu sündmusi ning umbes 50,000 külastajat. Programmis oli rahvusvaheliselt tuntud muusika, kunsti ja etenduskunstide tipptegijad ning isegi mõned maailmaesiettekanded.

Lisaks toimusid Helsingi festivali programmis partnerfestivalid Poetry Moon, Outsider Art Festival, Perttu Häkkineni fondi subkultuuripäev, Viapori Jazz, Helsinki Contemporary Opera Festival, Art goes Kapakka ja Sampo Festival. Helsinki Events Foundationi mitmeliikmeline meeskond tegeleb lisaks professionaalsele sündmuste korraldamisele ka analüüsiga linna suursündmuste vajalikkuse ja mõjude kohta.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.