"Kiirabi tegeleb elutähtsate probleemidega, ta päästab elusid. Me ei tegele sisse kasvanud varbaküüntega, ei tegele nohuga, mis on kellelgi kolm päeva olnud."

Kiirabiõde Jaanus Tramberg
video ja Galerii KuKu klubi vahetab renoveerimise tõttu oma asukohta: Praeguste ruumide seinad on palju näinud ning kannavad endas sõnulseletamatut nostalgiat (0)
17. september 2022

“KuKu klubist on suurem osa muinsuskaitse all ehk seal olevad uksed, paljud valgustid, suur osa mööblist ja seinapaneelidest, dekoratsioonidest on võetud eraldi esemetena muinsuskaitse alla,” ütles Tallinna Kunstihoone juht Paul Aguraiuja.See tähendab, et järgmise kahe aasta jooksul renoveeritakse kogu klubi uhkuses, millisena see kunagi on loodud. Ma loodan, et KuKu klubi jätkab vähemalt visuaalselt võimalikult sarnasena.”

Kultuurirahva legendaarne kogunemispaik KuKu klubi, mis on Vabaduse väljakul asuva Kunstihoone keldris tegutsenud juba 87 aastat, vahetab nüüd mõneks aastaks oma asukohta. Viimane suurem pidu praegustes ruumides toimub sel nädalavahetusel.

Vaata galeriid (29)

“Olge ikka positiivsed ja leidke meid alati üles,” ütles Kuku klubi perenaine Virve Sirgi. “Te saate siit energialaengu. Kunstihoone on väga amortiseerunud, siin on kaks varingut olnud, konkreetselt Kuku klubis. Kommunikatsioonid on väga mädad. Ühesõnaga see maja vajab hädasti remonti.”

Tallinna Kunstihoone kapitaalremondi tõttu on sunnitud ka pealinna kõige vanem tegutsev klubi kolima. Paljud Eesti kultuuri edasi viinud mõtted ja fantaasiad on alguse saanud just KuKus. Iga paik ja sopp klubis räägib elavatest ja juba manalateele läinud kunstiprominentidest.

“See oli kõige huvitavam aeg kui mina noore kunstnikuna siia tulin,“ rääkis maalikunstnik Tiit Pääsuke. „Siis olid siin veel need vanapõlve aristokraadid kunstnikud, kellel olid prantsuse kombed. Siis oli see täiesti suletud asutus, siin oli president. Siia mitte kunagi ei tohtinud astuda miilitsa jalg, siin olid omad nuhid. Peolised olid maskides, kostüümides ja tantsiti palju.“

KuKu klubi praeguste ruumide seinad on näinud palju ning kannavad endas sõnulseletamatut nostalgiat. Ka peale renoveerimist säilib koha vaim ning kui klubi oma uksed taasavab võime seal kogeda endiselt möödunud sajandi hõngu.

Viimased peod KuKu klubi praegustes ruumides toimuvad 16. ja 17 septembril.

30. septembril avab legendaarne peopaik uksed juba uues asukohas Hinke Tornis.  

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.