"Kiirabi tegeleb elutähtsate probleemidega, ta päästab elusid. Me ei tegele sisse kasvanud varbaküüntega, ei tegele nohuga, mis on kellelgi kolm päeva olnud."

Kiirabiõde Jaanus Tramberg
ALEKSEI TUROVSKI: Akvaariumikaladega saab suurepäraselt suhelda (0)
19. september 2022
Aleksei Turovski. Foto: Ilja Matusihis

“Maailma parimad lemmikloomad on koerad ja kassid – nemad on elanud tuhandeid aastaid inimestega koos. Kui inimene tahab lemmiklooma võtta, tuleks tal esmalt nõu pidada nende inimestega, kellega ta koos elab,” arvas zooloog Aleksei Turovski. Pooltes Tallinna peredes elab mõni lemmikloom. Pealinn küsis, kui hoolsad on tallinlased oma lemmikute eest hoolitsemisel.

“Tegemist on olulise otsusega, milleks tuleb end eelnevalt põhjalikult ette valmistada. Lemmiklooma omanik peab tutvuma nii looma omaduste kui ka vajadustega,” manitses Turovski.

“Hästi toredad lemmikloomad on akvaariumikalad, kellega saab suurepäraselt suheldagi. Kuldkalake näiteks tunneb ära oma peremehe ehk inimese, kes temaga tegeleb. Kalade korteriks on akvaarium. Siin aga tuleb arvestada sedagi, et eri liigid vajavad erineva suurusega akvaariumi. Mõned liigid näiteks vajavad minimaalselt 200 liitri suurust mahutit. Igasse korterisse selline ei sobi. Üldjuhul ei ole soovitav asetada akvaariumi ka otsese päikesevalguse kätte, see on kaladele kurnav.”

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.