"Kiirabi tegeleb elutähtsate probleemidega, ta päästab elusid. Me ei tegele sisse kasvanud varbaküüntega, ei tegele nohuga, mis on kellelgi kolm päeva olnud."

Kiirabiõde Jaanus Tramberg
teisipäevast neljapäevani Karjäärimessil kohtuvad tööandjad ja tööotsijad (2)
19. september 2022
Foto: Scanpix / foto on illustratiivne

Virtuaalselt teisipäeval algaval ja kolm päeva kestval üle-eestilisel töö- ja karjäärimessil saavad kokku tööandjad ja tööotsijad. Kuigi sarnaselt kahe eelmise aastaga peetakse ka tänavu üritust virtuaalsel kujul, pakuvad osades maakondades tööandjad lisaks ka võimalust silmast-silma suhtluseks, vahendab BNS.

Kokku tuleb seekordsele töömessile registreerunud 150 tööandjat: klienditeenindusettevõtted, tootmis- ja tööstusfirmad, lasteaiad, hooldekodud, finantsasutused, personaliotsingufirmad, ettevõtjad välismaalt jne. Tööpakkumiste profiil on äärmiselt lai ning kui huvipakkuval tööandjal pole hetkel väljas sellise ametikoha pakkumist, mis potentsiaalselt töötajat inspireeriks, soovitab Laas ikkagi tööandjaga ühendust võtta ning uurida tulevikuvõimaluste kohta.

Töö- ja karjäärimess toob üle Eesti kokku eri valdkondade tööandjad, kes tutvustavad inimestele uusi ja põnevaid töötamisvõimalusi. Töömessil osalemine on tasuta ja osa võivad võtta kõik, kel vähegi huvi. “Üritus pole mõeldud mitte ainult tööotsijatele, vaid ka töötavatele inimestele, kes mõtlevad töökohta vahetada või koguni karjääripööret teha,“ sõnas töötukassa teenusejuht Livia Laas.

Messil saab interneti vahendusel osaleda nii suuremal karjääriseminaril kui ka käia huvitavates töötubades ning suhelda paljude tööandjatega ja tutvuda nende tööpakkumistega. Lisaks on võimalus registreeruda individuaal- ja karjäärinõustamisele.

Messil saab töövestlusel tekkivat ärevust ja rahutust leevendada. Nimelt saavad kõik proovida töövestluse simulatsiooni, kus saab koos spetsialistiga tööle kandideerimise vestlust harjutada. Simulatsiooniks tuleb aeg broneerida.

Messil on kohal ka ühe Eesti idufirma loodud tehisintellekt, mis salvestatud video põhjal annab tagasisidet selle kohta, milliseid iseloomujooni, hetkeemotsioone ja sõnakasutust sinu juures märgata on.

Reedel toimub karjääriseminar, kus fookus terviseprobleemidega inimeste tööle asumisel. Karjääriseminaril on nii ettekandeid Töötukassa toetusvõimalustest kui ka töötajate ning tööandjate kogemuslugusid. Karjääriseminari modereerib Anna Pihl. Seminaril on eesti keeles viipekeele- ja kirjutustõlge ning samuti on kogu seminaril sünkroontõlge vene ja inglise keelde. Seminari saab jälgida ilma registreerumiseta messi lehel ja soovi korral on võimalik ka ise esinejatelt küsimusi küsida.

Tegevust leidub igaühele ja virtuaalse messi juures on plussiks see, et kõike saab teha endale sobival ajal ja kohas. “Kuna üritus toimub nädala sees ning paljud on sel ajal tööl, siis igaüks saab ise valida, mis ajal on tal kõige mugavam messist osa võtta,“ rääkis Livia Laas.

Rohkem teavet messi ja sinna registreerimise kohta leiab aadressilt www.toomess.ee.

Kommentaarid (2)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

variant
25. sept. 2022 14:58
https://www.laanevirumaauudised.ee/uudised/2022/07/02/epp-karsin-on-neljapaevase-toonadala-poolt-reede-on-seksipaev
temaatik
23. sept. 2022 17:06
https://toidutare.ohtuleht.ee/1070312/evelin-ilves-uskumatuna-tunduv-pilt-tootajate-johkrast-kohtlemisest-meie-ettevotetes-ja-organisatsioonides