"Kiirabi tegeleb elutähtsate probleemidega, ta päästab elusid. Me ei tegele sisse kasvanud varbaküüntega, ei tegele nohuga, mis on kellelgi kolm päeva olnud."

Kiirabiõde Jaanus Tramberg
Maailmakoristuspäev tõi Nõmme inimesed metsaaluseid koristama (0)
19. september 2022
Maailmakoristuspäeva konitopsid. Foto: Nõmme LOV

„Oma koduümbruse eest hoolitsemine ja märkamine on nõmmekatele omane igal ajal. Laupäeval Kalda tänava korvpalliplatsile kogunenud kinnitasid seda tõdemust. Harku rabametsast koristati üheskoos nii suitsukonisid kui klaasikilde, kuid leidus ka mootoreid, autorehve ja suurjäätmeid. Saime küll ühe metsaserva jällegi pisut puhtamaks, kuid kahjuks peab tõdema, et prügi on looduses liigagi palju“ rääkis Nõmme linnaosa vanem Karmo Kuri, kes avaldas siirast tänu kõigile, kes maailmakoristuspäevast osa võtsid.

Laupäeval, 17.septembril toimunud maailmakoristuspäeva raames toimus üle kogu Nõmme mitmeid erinevaid koristustalguid. Registreerunud osavõtjate seas oli lisaks tublidele Nõmme kodanikele ka mitmeid koole ja lasteaedasid, kes andsid oma panuse Nõmme metsaaluste ja veekogude ümbruste puhastamisse.

Nõmmel registreeris ennast erinevatele koristustalgutele 249 inimest. Nõmme linnaosa valitsuse poolt korraldatud avalik koristus toimus 17.septembri hommikul Harku rabametsa ääres Kalda tänaval, millest võttis osa ligi 35 inimest. Talgupäeva sponsoreerisid Valio ja Kommipomm. Järgmine kord on võimalik ühiselt üks Nõmme piirkond korda teha 21. septembril, kui kella 13-17 ajal koristatakse Pääsküla noortekeskuse ümbrust (Rännaku pst 1).

Esimene ülemaailmne maailmakoristuspäev ehk World Cleanup Day toimus 15. septembril 2018. Tegu oli maailma ajaloo suurima kodanikualgatusega, mis sai alguse ning mida juhiti Eestist. Eesti eestvedamisel koristasid üle maailma ühel päeval oma maad inimesed 158 riigis.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.