"Kiirabi tegeleb elutähtsate probleemidega, ta päästab elusid. Me ei tegele sisse kasvanud varbaküüntega, ei tegele nohuga, mis on kellelgi kolm päeva olnud."

Kiirabiõde Jaanus Tramberg
juhtkiri Osakem hinnata mängu ilu! (0)
19. september 2022
Kai Maran.

Mina sain esimest korda tennisepalli näha teises klassis, kui Kadriorus asuva tenniseklubi treener selle meie kooli kehalise kasvatuse tundi tõi. Pall rippus nööriga ridva otsas, sest nii pidi sealsamas läbi viidud katsetel selguma, kes sellele kõige paremini pihta saab.

Oli minust paremaid, kuid siiski sain võimaluse Kadrioru liivaväljakuil trenni tegema hakata. Visadust selleks jätkus mul ülikoolini, mille võistkonnas ka Balti tennisistide turniiril meie maad esindada sain.

Seepärast tean, kui suurt visadust selle mängu õppimine nõuab ja kui palju meelehärmi üks pikaks veninud löök põhjustada võib. Eriti siis, kui see on matšpall, ja eriti veel, kui seejärel kogu mängu kaotad. Ilmselt sellised Ameerika mäed ka mängu keskel ning paljuski ettearvamatud võimalused köidavad selle mängu juures miljoneid fänne üle maailma. Ka tugitoolisportlasi.

Kirgi kütab tennis minus siiamaani, kuigi aastakümnetega on tennisemaailmas palju muutunud. Kui varem olid pallid valkjad ja reket puust, siis nüüd on pallid tibukollased ja reket kergest metallist. Kui varem nimetati tennisiste valgete pallide ja valge riietuse järgi valgepallureiks, siis nüüd helendavad tennisekleidid ja -püksid igas värvitoonis. On siiski Wimbledon, kes valge riietuse nõudega endisi aegu au sees hoiab. See on igatähes tänuväärne!

Vorm on, jah, paljuski muutunud, aga sisu ja sportlik vaim märksa vähem. Seda ka pealtvaatajate – aastakümneid nüüd minugi – hulgas. Meie treenerid õpetasid õigete löökide ja kehaasendi kõrval ka publikuks olemise oskust. “Hinnake head tennist!” manitsesid nad meid. Kui see, kellele sa parasjagu pöialt ei hoia, lihtvea teeb, siis ära hakka rõõmsalt plaksutama. Aga kui ta suurepärase löögi teeb, siis tunnusta aplausiga! Omadele elad ju nagunii spontaanselt kaasa.

Loodan väga, et algaval Tallinn Open turniiril jagub publikul lusti hindamaks mängu ilu ja nad meie sportlastele kaasa elamise kõrval ka vastase lööke heakskiitva aplausiga tunnustavad. Sest eelkõige peaks võitma ju sportlik meel!
Turniiri korraldades võidab ka Tallinna linn, sest võistluste telepilti vahendab naiste tennise assotsiatsioon WTA miljonitele vaatajaile üle maailma. Ja tuletab turistidelegi taas meelde, kui võluvalt vanaaegne ja samas reipalt kaasaegne linn meil on.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.