"Kiirabi tegeleb elutähtsate probleemidega, ta päästab elusid. Me ei tegele sisse kasvanud varbaküüntega, ei tegele nohuga, mis on kellelgi kolm päeva olnud."

Kiirabiõde Jaanus Tramberg
Välisminister Reinsalu osaleb ÜRO peaassambleel (0)
19. september 2022
Välisminister Urmas Reinsalu. Foto: Scanpix

Välisminister Urmas Reinsalu osaleb esmaspäeval algaval ÜRO peaassamblee 77. istungjärgu avanädalal New Yorgis, kus otsitakse lahendusi ülemaailmsetele ja üksteist mõjutavatele kriisidele nagu sõda Ukrainas, kliima- ja energiakriis, COVID-19 ning üha keerulisemaks muutuv humanitaar- ja majanduslik olukord, vahendab BNS.

Reinsalu osaleb peaassambleel Rahvusvahelise Kriminaalkohtu (ICC) iga-aastasel välisministrite kohtumisel, Venemaa õigusliku vastutuse küsimustele keskenduval servaüritusel ja Ukraina doonorite arutelul hariduse teemal. Reinsalul toimub peaassamblee raames ka kümneid kahepoolseid kohtumisi teiste riikide välisministritega. Esmaspäeval kohtub välisminister ka ÜRO asepeasekretäri Rosemary DiCarloga. 

Ühtlasi korraldab Eesti koos Valgevene opositsioonijuhi Svjatlana Tsihhanovskajaga servaürituse, mille fookus on kriis Valgevenes ja mõju, mida see avaldab regioonile ja ülemaailmsele julgeolekule. 

Seni, kuni Venemaa agressioon Ukraina vastu kestab, keskenduvad Eesti tegevused ÜROs sellele vastu astumisele ja Ukraina toetamisele. Seetõttu on peaassambleel Eesti prioriteet kutsuda laiemat ÜRO liikmeskonda üles Ukrainat igakülgselt toetama ja tagada Venemaa õiguslik vastutus Ukrainas toimepandud julmuste eest. Eesti delegatsiooni juhib peaassambleel president Alar Karis.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.