"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Vabaühendused: iga 4 sekundi järel sureb maailmas üks inimene nälga (1)
20. september 2022
Foto: Pixabay / foto on illustratiivne

Hinnanguliselt sureb iga nelja sekundi järel maailmas üks inimene nälga, hoiatas enam kui 200 valitsusvälist organisatsiooni (VVO) teisipäeval, kutsudes rahvusvahelist kogukonda astuma samme üleilmselt vohava näljahäda lõpetamise nimel, vahendab BNS.

New Yorki kogunenud maailmaliidritele edastatud ühisavalduses väljendasid 75 riigis tegutsevad ühendused, seal hulgas ka Oxfam, Save the Children ja Plan International, raevu järsult kerkivast näljataseme pärast.

Nende kohaselt kannatab otsese nälja all “vapustav” hulk inimesi – 345 miljonit. Tegemist on arvuga, mis on enam kui kahekordistunud alates 2019. aastast.

“Vaatamata maailmaliidrite lubadustele, mitte kunagi lubada nälga tagasi 21. sajandil, on näljahäda taaskord kohal Somaalias. Üle maailma on 50 miljonit inimest 45 riigis nälja künnisel,” ütlesid vabaühendused, pakkudes ühtlasi soovitusi tegutsemiseks.

Nende kohaselt sureb iga päev nälga 19 700 inimest, mis teeb ühe inimese nelja sekundi jooksul.

“Kohutav, et kogu tehnoloogiaga põllumajanduses ja tänapäevaste lõikustehnikatega räägime me endiselt näljahädast 21. sajandil,” ütles Jeemeni perekondade eest seisva ühenduse esindaja Mohanna Ahmed Ali Eljabaly, kes oli üks kirjale allakirjutanutest.

“Tegu ei ole ühe riigi või ühe kontinendiga ning näljal pole kunagi vaid üht põhjust. Tegu on kogu inimkonna ebaõiglusega,” ütles ta.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

see on hea ju
21. sept. 2022 20:31
sellises mustuses sureb ka näljata ja see on looduslik valik vastavalt nende kommetele. Panete tähele, Hiina ei muretse nende pärast eriti ja isegi nad ei soovi sinna hängima minna ...