"Kiirabi tegeleb elutähtsate probleemidega, ta päästab elusid. Me ei tegele sisse kasvanud varbaküüntega, ei tegele nohuga, mis on kellelgi kolm päeva olnud."

Kiirabiõde Jaanus Tramberg
Pirital toimus doonoripäev (0)
22. september 2022
Pirita LOV

Reedel, 23. septembril korraldas Regionaalhaigla verekeskus Pirita linnaosa valitsuse saalis doonoripäeva.

Pirita linnaosa vanema asetäitja Kaido Saarniidu sõnul toimub doonoripäev Pirital juba teist korda. „Veredoonorlus on lihtne viis head teha. Väikese verekoguse loovutamine parandab doonori enda enesetunnet ja soodustab vereloomet. Tulge üksi või koos kolleegidega ning aitame koos elusid päästa,“ kutsus Saarniit.

Doonoripäeva korraldas Regionaalhaigla verekeskus koostöös Pirita linnaosa valitsusega. Veredoonoriks sobib 18-60-aastane inimene, kelle kehakaal on üle 50 kilogrammi ning kes on terve, puhanud ja söönud. Covid-19 vastu vaktsineerimine ei ole vereloovutusel takistuseks. Doonoripäevale tulles peab olemas kaasas isikut tõendav dokument.

Verd sai loovutada Pirita linnaosa valitsuse saalis (Kloostri tee 6). Vajalik oli eelregistreerimine verekeskuse kodulehel www.verekeskus.ee.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.