"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
video Tallinn asub otsima jõulukuuske, mis paigaldatakse Raekoja platsile novembri keskpaigas (0)
22. september 2022

„Võib tunduda kummaline, et pealinna esindusväljakut ehtima hakkavat jõulupuud tuleb juba enne kalendrisügise saabumist otsima hakata, ent tegemist on aeganõudva põhjaliku protsessiga. Seetõttu hakkame pealinna olulisimat ja suurimat jõulukuuske otsima tänavugi juba septembrikuu keskpaiku, nii nagu igal aastal,“ ütles Kesklinna vanem Monika Haukanõmm.“

Kesklinna valitsus alustas Raekoja platsile paigaldatava esindusliku jõulukuuse otsinguid. Kuusk püstitatakse linna esindusväljakule juba novembri keskpaiku ning peale seda algavad ettevalmistused jõuluturu avamiseks.

Kesklinna vanem selgitas, et jõulukuuse otsinguid tuleb alustada nii varakult selleks, et pakutavate kuuskedega kohapeal tutvuda ning hinnata nii nende sobivust pealinna esindusjõulupuuks kui ka suurte masinatega puu kasvukohale ligi pääsemise ja ohutu langetamise võimalusi. „Valiku tegemisel arvestame kuuse välimust, hinda ja kaugust Tallinnast,“ lisas Haukanõmm.

Pakutav kuusk peab olema vähemalt 15 m kõrge, kahar ja ühtlaselt tihe, kasvama ligipääsetavas kohas mitte kaugemal kui 150 km Tallinnast. Puu lähedal ei tohi olla elektriliine, mis takistavad kraana tööd. Pakkuda võib maaomanik või tema esindaja.

Kesklinna valitsus ootab jõulukuuse pakkumisi – foto kuusest, andmed asukoha, kõrguse, hinnasoovi ja omaniku kontaktidega – kuni 31. oktoobrini e-postile kylly.annus@tallinnlv.ee. Lisainfo telefonil 514 6612.

„Kui keegi on märganud kusagil väga uhket kuuske ja oskab täpse aadressi anda, siis võib pakkuda ka seda. Küll me siis juba ise maaomaniku üles otsime ja läbi räägime!“ lisas Haukanõmm.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.