"Kiirabi tegeleb elutähtsate probleemidega, ta päästab elusid. Me ei tegele sisse kasvanud varbaküüntega, ei tegele nohuga, mis on kellelgi kolm päeva olnud."

Kiirabiõde Jaanus Tramberg
Esilinastub Alexela kontserdimajas värske Eesti mängufilm "Kalev" (0)
22. september 2022

„Kalev“ on lugu legendaarse korvpallimeeskonna pingelisest teekonnast laguneva Nõukogude Liidu viimastel meistrivõistlustel.

Rahvuskaaslaste ettearvamatu meelestatus, armutud vastased ja rahutud ajad vahelduvad  tuliste lahingutega palliplatsil. Film on inspireeritud 1991. aasta tõsielulistest sündmustest.

“Kalev”-i peategelasteks on tulihingeline kapten Aivar, sihikindel noormängija Gert ning meeskonda hoidev range peatreener Jaak.

Toonaseid tippmängijaid kehastavad filmis Reimo Sagor, Mihkel Kuusk, Veiko Porkanen, Kristjan Sarv, Ott Kartau, Howard Frier ja paljud teised. Meeskonna peatreeneri ja treeneri rollides astuvad üles Mait Malmsten ja Priit Võigemast.

Režissöör Ove Musting, operaator Rein Kotov, kunstnik Tiiu-Ann Pello, helilooja Mihkel Zilmer, helirežii Matis Rei,  produtsendid Pille Rünk ja Maria Avdjuško. Mängufilmi tootsid Allfilm ja Ugri Film, levitab Hea Film.

Filmi tootmist on toetanud Eesti Filmi Instituut ja Eesti Kultuurkapital ning suurima erarahastajana Kristjan Rahu. Õla on alla pannud ka Priit Koit, Alexela, Postimees, Cramo, Läti Rahvuslik Filmikeskus, Riia Filmifond, Golden Club, Sportland jpt.

Mängufilmi Kalev Facebook: https://www.facebook.com/kalevfilm

Filmi treiler: https://drive.google.com/open?id=1Q0HmqGvdGDMc5O0_mQgzbCwqfalZh-P9&authuser=madis.tyyr%40gmail.com&usp=drive_fs Kaadrikud filmist: https://drive.google.com/open?id=1NQMDWhW-YzZp0z5iwFBYULdO8maIivD0&authuser=madis.tyyr%40gmail.com&usp=drive_fs

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.