"Kohalik ajakirjandus peab toimima kui demokraatia tugisammas – pakkuma kohalikele elanikele põhjalikku ülevaadet valitsuskorraldusest ja majandusvõimu toimetamisest, et nad saaks kodanikena valimistel informeeritud otsuseid teha."

Indrek Ibrus, meediaprofessor
Meedia EL-i uus sanktsioonipakett võib sisaldada kõrgtehnoloogiat (0)
25. september 2022
Scanpix

Euroopa Liidu uus sanktsioonipakett Venemaa vastu võib sisaldada kümnete kõrgtehnoloogiliste kaupade ekspordikeeldu, teatas väljaanne EUobserver viitega dokumendile, mille on koostanud Iirimaa, Poola ja Balti riigid.

Muu hulgas puudutab see nutitelefone, radiolokatsiooni aparatuuri ja laserseadmeid. Algatuse autorid tahaksid keelata ka EL-i firmadel osutada IT-teenuseid Vene klientidele ning lõpetada Kaspersky Labi toodete kasutamise EL-is.

Samuti keelataks Euroopa Liidu ja USA rahatähtede viimine Venemaale ning kinnisvara müümine venemaalastele. Keelataks ka Euroopa Liidus registreeritud lobifirmade, valitsusväliste ühenduste ja analüütiliste keskuste rahastamine Venemaa poolt.

Samuti plaanitakse eemaldada eetrist mitu Vene telekanalit ja piirata ligipääsu NewsFronti, SouthFronti, analüütilise keskuse Katehon ning uudisteagentuuri Inforos veebikülgedele.

Tehti ka ettepanek külmutada Venemaad sanktsioonidest kõrvale hiilida aitavate isikute varad ja keelata neil pääs Euroopa Liitu.

Ajaleht The Financial Times kirjutas reedel, et algamas on Euroopa Komisjoni esindajate kohtumised Euroopa Liikmesriikide ametnikega, et arutada järjekordset sanktsioonipaketti Venemaa vastu.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.