"Kohalik ajakirjandus peab toimima kui demokraatia tugisammas – pakkuma kohalikele elanikele põhjalikku ülevaadet valitsuskorraldusest ja majandusvõimu toimetamisest, et nad saaks kodanikena valimistel informeeritud otsuseid teha."

Indrek Ibrus, meediaprofessor
Ratas osaleb Jaapani ekspeaministri Shinzo Abe riiklikul matusel (0)
25. september 2022
Riigikogu

Riigikogu esimees Jüri Ratas sõidab pühapäeval visiidile Jaapanisse, kus ta osaleb endise peaministri Shinzo Abe riiklikul matusetseremoonial.

Ratase sõnul andis ekspeaminister Abe tugeva panuse Eesti ja Jaapani suhete arengusse. Ta oli 2018. aastal esimene Jaapani valitsusjuht, kes külastas Eestit. „Jaapan on Eesti üks kõige olulisematest partneritest Aasia ja Vaikse ookeani regioonis, kellega jagame samu väärtusi. Meile on oluline häid suhteid Jaapaniga veelgi tihendada ning süvendada koostööd eeskätt digi- ja kübervaldkonnas,“ ütles Ratas.

Ratas kohtub visiidi käigus Jaapani peaministri Fumio Kishida ja esindajatekoja esimehe Hiroyuki Hosodaga. Samuti on tal kohtumised Rumeenia, Tšehhi ja Sloveenia kolleegiga. Esmaspäeva õhtul kohtub Ratas Eesti saatkonnas ka Eesti kogukonna liikmetega.

Teisipäeval võtab riigikogu esimees osa ekspeaminister Abe riiklikust matusetseremooniast Tokyos Budokani areenil. Tagasi Eestisse jõuab Ratas kolmapäeval.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.