"Eesti meedia on olnud alati veidi paremale poole kallutatud, sotsiaalmeedia uhuu-gruppe ei tasu uskuda."

Indrek Ibrus, meediaprofessor
ABIPOLITSEINIK RASMUS LAHTVEE: Koduvägivalla põhjus on ikka alkohol (2)
26. september 2022
Abipolitseinik Rasmus Lahtvee. Foto: Scanpix

“Vahetult peale koroonapiirangute täielikku lõpetamist kasvas Tallinna tänavapildis öisel ajal ringi liikuvate silmnähtavalt raskes joobes inimeste hulk hüppeliselt. Ja seda ka suhtarvuna ööelu meelelahutustest osavõtjate seas. Järeldusi ainult selle põhjal võib-olla teha ei saa, aga peame jõudma kampaaniatest tegudeni!” ütles abipolitseinik Rasmus Lahtvee. Veel viimast nädalat on käimas kampaania “Septembris ei joo”. Pealinn uuris, kas eestlased joovad liiga palju ja kuidas panna neid vähem alkoholi tarbima.

“Oma pea 15-aastase abipolitseiniku staaži juures ei meenu mulle eriti juhtumeid, kus lähisuhte vägivalla kutsele reageerides poleks vähemalt vägivallatsev osapool alkoholijoobes olnud. Ikka on need juhtumid seotud alkoholi kuritarvitamisega,” tõdes Lahtvee.

“Ma ei arva, et täisealistel inimestel tuleks alkoholi tarvitamine täielikult ära keelata. See pole tõenäoliselt ka võimalik tulenevalt kasvõi meie tõendatult pea 10 000- aastasest alkoholikultuurist, kuid alkoholi kuritarvitamise vähendamine peab küll meie kõigi väga selge eesmärk olema,” sõnas mees.

“Kindlasti aitab seda teha nii tervislike eluviiside propageerimine kui ka alkoholi kättesaadavuse vähendamine. Samas ei tasu unustada ka juurpõhjustega tegelemist, sest alkoholi kuritarvitamine on pigem juba mingi muu lahendamist vajava probleemi sümptom.”

Kommentaarid (2)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Merli
3. okt. 2022 08:44
Vägivalla põhjus ei ole alkohol! Inimene ISE on vägivaldne. Kõik inimesed, kes joovad, ei ole vägivaldsed ja kõik vägivallatsejad ei tarbi alkoholi. Väga väärarusaama tekitav pealkiri.
täpsustaja
9. okt. 2022 09:47
Alkohol ja muu kahtlane kraam toob paljudel juhtudel inimese halva poole hästi välja.