"Eesti meedia on olnud alati veidi paremale poole kallutatud, sotsiaalmeedia uhuu-gruppe ei tasu uskuda."

Indrek Ibrus, meediaprofessor
Kas peaksime hakkama harjutama arvutivaba asjaajamist? (0)
26. september 2022
Igor Gräzin. Foto: Scanpix

Tallinna volikogu liige Igor Gräzin esines innovatiivse ettepanekuga loobuda üldse arvutite kasutamisest volikogus. Poliitika vanameistri vihastasid välja tõrked raalide käivitamisel ja kasutamisel.

“Teeme niimoodi, et kui puudub otsene vajadus, siis lõpetame selle arvutite pulli ükskord ära, sest arvutid ei tööta,” rääkis Gräzin. “Arvutite häälestamine ja kõik see on tegelikult eelmine sajand. See on 1999 või 2000. Mispärast me läheme ajas tagasi, samas kui progressiivne edasiminek seisneb selles, et inimesed omavahel suhtlevad, räägivad, tõstavad kätt ja vajadusel saalis vilistavad. See ongi 21. sajand, humanismi ja tuleviku sajand. Humanism ei tule seni, kuni meile pressitakse peale arvuteid, mis ei tööta.”

Gräzini ettepanek võib tõepoolest olla ülimalt ajakohane, sest mida suurem sõjaoht pea kohal ripub, seda haavatavamaks muutuvad IT-süsteemid. Seda enam, et küberturvajad raporteerivad sageli olulistele riiklikele veebilehtedele suunatud häkkerirünnakute tagasilöömisest. Samamoodi on rünnakute alla sattunud meedia. Ehk oleks tõepoolest aeg hakata juurte juurde naasma. Seda enam, et kui hoiatatakse lühiajaliste ehk tundidest päevadeni kestvate elektrikatkestuste eest, kui Venemaa end Baltimaade elektrivõrgust kavatseb lahti ühendada, siis on vaja, et ühiskond toimiks ka sel ajal.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.