"Eesti meedia on olnud alati veidi paremale poole kallutatud, sotsiaalmeedia uhuu-gruppe ei tasu uskuda."

Indrek Ibrus, meediaprofessor
PSÜHHOLOOG KARMEN MAIKALU: Alkoholita šampus laste laual sillutab teed vägijookidele (0)
26. september 2022
Karmen Maikalu. Foto: Scanpix

“Kampaania kasutegur on juba selles, et mure saab avalikku tähelepanu. On hea, kui asjast avameelselt rääkida. Alkohol on Eestis tõsine probleem, meie ameti esindajateni jõuab kas otseselt või kaudselt sellest tingitud probleeme palju,” ütles psühholoog Karmen Maikalu. Veel viimast nädalat on käimas kampaania “Septembris ei joo”. Pealinn uuris, kas eestlased joovad liiga palju ja kuidas panna neid vähem alkoholi tarbima.

“Alkoholi liigset tarbimist soodustab see, et inimeste stressitase on kõrge. Uuringud näitavad, et koroonakriisi ajal suurenes alkoholipruukimine üle maailma – inimeste ärevus oli suur,” tõdes Maikalu.

“Eestis on paraku alkoholi tarbimise kultuur kehvake. Alkoholi tarbivad ohtralt nooredki. Selle kättesaadavus pole neile üldse küsimus! Alati leidub nn heatahtlikke täiskasvanuid, kes noortele alkoholi kätte toimetavad. Täiesti lubamatu on minu arvates pakkuda šampust lastele, olgugi see alkoholita. Lapsevanemad võiksid mõelda, kas sellised joogid ja kokteilid laste sünnipäeval on ikka vajalikud. Paraku harjutab see lihtsalt sisse uue käitumismustri.”

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.