"Eesti meedia on olnud alati veidi paremale poole kallutatud, sotsiaalmeedia uhuu-gruppe ei tasu uskuda."

Indrek Ibrus, meediaprofessor
REŽISSÖÖR SERGEI KIBUS: Varakult leitud huviala hoiab alkoholist eemal (0)
26. september 2022
Sergei Kibus. Foto: Scanpix

“Kui Eestis pidu pihta hakkab, kestab see teiste maadega võrreldes ikka pikemalt. Ajuti tundub, et paljuski on põhjus alkoholis. Mujal osatakse sellele kiiremini piir panna,” arvas režissöör Sergei Kibus. Veel viimast nädalat on käimas kampaania “Septembris ei joo”. Pealinn uuris, kas eestlased joovad liiga palju ja kuidas panna neid vähem alkoholi tarbima.

“Peoliste vanus ei pruugigi siin määrata, rohkem haridus. Arvan, et mida rohkem on inimene kindla huvialaga hõivatud, seda vähem ta alkoholile mõtleb. Ise suuresti akadeemiliste ringkondadega ja kunstnikega lävides näen, et oma alast siiralt huvitatud noored tarbivad alkoholi eakaaslastega võrreldes vähem. Mida varem leida endale köitev hobi ja huviala, seda vähem jõuab kahjulikke harjumusi tekkida,” arvas Kibus.

“Stressi ja muret on ju praeguses elus küllaga, näiteks pandeemia alguses. Alkoholi hakati tarbima rohkem lihtsalt selleks, et stressist jagu saada. Ei usu, et alkohol meil liiga odav oleks. Kel vaja, leiab ka hinna tõustes ikkagi odava alkoholi üles. Mina ei pruugi üldse alkoholi ja kutsun teisigi tervislikke eluviise järgima. Kellele mõjub tervendavalt kunst, kellele talisuplus – tähtis on lemmikala üles leida. Nii saab paremini hakkama igasuguse stressiga.”

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.