"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Ringo tegevjuht Hannes Falte: Ühekordse pakendi jalajälg on viis korda suurem kui on korduvkasutatava pakendi oma (0)
26. september 2022

Tallinn jagab sel neljapäeval ettevõtlusauhindasid, kandidaadid auhindadele on teada. Üks neist on ettevõte Ringo Eco, mis tegeleb pakendite taaskasutusse võtmisega.

“Te ostate toidu, maksate pakendi eest pandi ja kui olete selle ära tarbinud, saate pakendiraha tagasi kui olete selle
tagastanud Ringo kogumiskasti,” rääkis ringlusest Ringo Eco OÜ tegevjuht Hannes Falten.

Ringo Eco teeb nüüd koostööd Ülemiste Cityga ning on nomineeritud ka selle aasta ettevõtlusaauhindade koostööprojekti auhinnale. Ülemiste Citys töötab ligikaudu 13 000 inimest, söögikohti on seal 10 ning aastas tekib ühekordsete nõude jäätmeid ligi 200 000. Juba pool aastat katsetatakse linnakus aga Ringo korduspakendite rakendamist söögikohtades.

“Täna on kõik meie toitlustajad selle kasutusele võtnud ja lähitulevikus toimubki selline suur muudatus, kus saadame ühekordse pakendi teele ja hakkame kasutama ainult korduspakendeid,” rääkis Ülemiste City rohevaldkonna arendusjuht Mati Fjodorov.

Ülemiste Citys on Ringo kogumiskaste 40, üle linna aga 200. Kui võtta kasustusele korduspakend, siis mõju keskkonnale on just selline: “Ühekordse pakendi jalajälg on viis korda suurem kui on korduvkasutatava pakendi oma. Kohvitopsiga on niimoodi, et kui Eestis kasutatakse umbes 72 miljonit kohvitopsi, siis Ringo pööritaks selle ära 3 miljoni topsiga ehk oleme hoidnud kokku 69 miljonit ühekordset kohvitopsi,” selgitas Hannes Falten.

Tallinna Ettevõtlusauhindade konkursile laekus sel aastal kõikides kategooriates kokku 107 kandidaati. Eriti suur huvi oli tulevikulahenduse kategoorias. “Selle peale saab öelda, et hea meel, et meil on plaju ja tugevaid ettevõtteid, kes hoolimata keerulistest viimastest aastatest on suutnud kohaneda ja millegi uuega ka välja tulla,” nentis abilinnapea Joosep Vimm.

Ettevõtlusauhindade võitjad kuulutatakse välja 28. septembril. Homme aga toimub Viru Konverentsikeskuses suur ettevõtluspäev.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.