"Eesti meedia on olnud alati veidi paremale poole kallutatud, sotsiaalmeedia uhuu-gruppe ei tasu uskuda."

Indrek Ibrus, meediaprofessor
Tallinna Linnavolikogu esimees Jevgeni Ossinovski alustas visiiti Ukrainasse (0)
26. september 2022

Tallinna Linnavolikogu esimees Jevgeni Ossinovski viibib sel nädalal Ukrainas. Visiidi eesmärgiks on kaardistada koostöös Ukraina omavalitsustega neid projekte, mille elluviimist Tallinn saaks toetada.

Jevgeni Ossinovski sõnul on Tallinn alates sõja algusest olnud solidaarne Ukraina riigi ja rahvaga. „Tallinna Linnavolikogu mõistis kohe sõja algul hukka Venemaa agressiooni ning katkestas sidemed Moskva ja Peterburiga. Samal ajal oleme toetanud oma sõpruslinnu – Kiievit ja Odessat – humanitaarabiga, loonud Tallinnas Ukraina väljaku, võtnud vastu kümneid tuhandeid Ukraina sõjapõgenikke ning pakkunud neile haridust ja muid vajalikke teenuseid,“ ütles Ossinovski. „Järgmise sammuna peame nii Eestis kui Euroopa Liidus laiemalt hakkama palju enam panustama Ukraina linnade ülesehitusse.“

Volikogu esimees rõhutas, et Ukraina ülesehitus on niivõrd massiivne ülesanne, et lisaks rahvusvahelisele ja riiklikule tasandile on selles oluline roll ka omavalitsustel. „Tallinn kui Eesti suurim omavalitsus peab selles olema kindlasti suunanäitaja. Samas kutsun ka kõiki teisi Eesti omavalitsusi leidma endale partnereid Ukraina omavalitsuste seas,“ lisas volikogu esimees.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.