"Eesti meedia on olnud alati veidi paremale poole kallutatud, sotsiaalmeedia uhuu-gruppe ei tasu uskuda."

Indrek Ibrus, meediaprofessor
Kelmuses süüdistatav ilmateadlane astub kohtu ette märtsis (0)
27. september 2022
Jüri Kamenik Harju Maakohtus. Foto: Scanpix

Harju maakohus määras teisipäevasel eelistungil Tallinna ülikooli endise lektori, tuntud ilmateadlase Jüri Kameniku kelmuse süüasja esimese kohtuistungi 6. märtsile, vahendab BNS.

Prokuratuur süüdistab ­Kamenikku selles, et ta mõjutas oma tuttavat noormeest võtma enam kui 20 000 euro ulatuses laene, Kamenik ­eitab süüd.

Postimees kirjutas mullu novembris Tallinna ülikooli klimatoloogia ja meteoroloogia lektorist, ilmateadlasena tuntud Jüri Kamenikust seoses tema aastaid kestnud niinimetatud põieuuringutega, milles osalejate väitel kasutas Kamenik neid seksuaalselt ära.

Nüüd aga süüdistatakse Kamenikku selles, et ta on tekitanud tuttavale noormehele, kellel, nagu selgus, on vaimupuue, varalist kahju. Täpsemalt öeldes kasutas Kamenik ära noormehe tervislikku seisundit ning mõjutas teda mitme aasta vältel sõlmi­ma eri krediidiasutustes laenu­lepinguid.

Esialgu laekusid laenusummad noormehe pangakontole, seejärel aga kanti raha ­Kameniku juhendamisel Kameniku ema ­arvele, millele tal endal oli juurde­pääs. Kamenik ei ole laenusummasid tagasi maksnud.

“Kokku võttis süüdistatav sel moel laenu enam kui kümme ­korda – paarikümnest eurost ­mitme tuhande euroni. Süüdistuse järgi ületab summa 20 000 eurot,” ütles prokuratuuri pressiesindaja Kaarel Kallas.

Kamenik ise selgitab toimunut järgmiselt: “Suhtlesime Toomasega (nimi muudetud – toim) hästi tihedalt ja tahtsime avada investeerimiskonto, millega raha juurde teenida. Me mõlemad võtsime laenu ja investeerisime selle Bondora kontosse.”

Kamenik lisas, et investeerimismõtte algataja oli tema; laenu võtnud ta ise 30 000, Toomas aga 25 000 euro ulatuses. Siis aga jõudnud olukord kõrgete intresside tõttu niikaugele, et koju hakkasid tulema tagasimaksmise meeldetuletused.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.