"Kohalik ajakirjandus peab toimima kui demokraatia tugisammas – pakkuma kohalikele elanikele põhjalikku ülevaadet valitsuskorraldusest ja majandusvõimu toimetamisest, et nad saaks kodanikena valimistel informeeritud otsuseid teha."

Indrek Ibrus, meediaprofessor
fotod ja video Täna astub WTA turniiril võistlustulle Anett Kontaveit (0)
27. september 2022

Tallinna WTA tenniseturniiril alustab täna mängimist ka meie esinumber Anett Kontaveit (WTA 3.), kes kohtub hiinlanna Xiyu Wangiga (WTA 58.)

Vaata galeriid (34)

Esmaspäeval pidi Eesti mängija Elena Malõgina (WTA 400.) tunnistama Tokyo olümpiavõitja Belinda Bencici (WTA 14.) 6:0, 6:2 paremust. Ainsad geimid võitis Malõgina tund ja 15 minutit kestnud kohtumises Bencici servilt.

Nagu nii kõrgetasemeliste mängijatega turniiri puhul arvata, tõi põhiturniiri loosimine kaasa mitmeid põnevaid vastaseid. Üks oodatumatest on kolmapäeval toimuv Kaia Kanepi ja Jelena Ostapenko mäng, mis hetkel on aga veel küsimärgi all Ostapenko hiljutise vigastuse tõttu.

“Esmaspäeva hommikust saati on siin iga päev 1-2 mängu, mis on eriti pingelised,” rääkis Tallinn Open WTA 250 direktor Allar Hint. “Loomulikult Kaia ja Ostapenko mäng on meie regiooni inimestele tõeline maasikas.”

Keerulise mängu positiivne pool Kanepi jaoks on aga kodupubliku toetus ning Tallinna tuttavatel väljakutel mängimine.

“Ma arvan, et publiku toetus on ilmselt kõige suurem eelis ja see ka, et ma olen sellel väljakul palju mänginud ja ka klubi on tuttav,” ütles WTA edetabeli 32. Kaia Kanepi. “Samas, kui väga hästi välja ei tule, siis ei ole eelist, sest kogu publik ja saal on vaikne ja siis on päris piinlik olla.”

Anett Kontaveit astub võistlustulle teisipäeva õhtul, minnes vastamisi hiinlanna Xiyu Wangiga, kes on tänase seisuga WTA tabelis 58. kohal.

“Kindlasti on väga tugev vastane aga siin on terve tabel täis väga tugevaid tüdrukuid,” rääkis eelolevast mängust Anett Kontaveit. “Ta on selline noor vasakukäeline Hiina tüdruk, kellega ma pole varem kohtunud. Kindlasti tuleb põnev mäng ja ta on viimasel ajal palju võite saanud. Kindlasti ei tule kerge mäng.”

Turniiri eelne aeg on olnud treeninguterohke ning nädalavahetusel harjutati treeningmängul ka koos Kanepiga. Eestlaste südametes põksub ikka lootus seda kooslust ka võistlemas näha.

“Enne tuleb väga raskeid lahinguid pidada, kui selline Eesti rahva unistus tõeks saab,” lisas Kontaveit.

Mõlemad Eesti tipptennisistid kiitsid Tallinna turniiri korraldust ning kvaliteeti. Nüüd jääb vaid nautida tenniserohket nädalat, mis lõpeb finaaliga pühapäeval 2.oktoobril.

Kokku osaleb Tallinn Open WTA 250 turniiril 50 naistennisisti, kellest 24 mängijat alustasid täna võistlemist kvalifikatsioonimängudest, kellest omakorda 6 pääsevad edasi põhiturniirile. Otse põhiturniirilt alustavad mängimist 23 tennisisti ja 3 Wild Card’i omanikku.

Paarismängud algavad 26. septembril ja sellest võtavad osa 16 naispaari.

Tallinn Open WTA 250 turniiri ajal pääsevad Forus Spordikeskusesse Tondil vaid akrediteeritud ajakirjanikud, fotograafid ja kaameramehed.

Tallinn Open WTA 250 toimub 24. septembrist 2. oktoobrini Forus Spordikeskuses Tondil.

Tallinn Open WTA 250 peakohtunik Clare Wood loosis koos Karolina Muchova (WTA 226.) ja Jil Teichmanniga (WTA 30.) välja põhiturniiri tabeli (manuses).

Turniiri info: https://www.wtatennis.com/tournament/2073/tallinn

Eestlannad asuvad WTA turniiri võistlustulle esmaspäeval, teisipäeval ja kolmapäeval

Esmaspäev

Jelena Malõgina (WTA 402.)

Belinda Bencic (WTA 14.)

Teisipäev

Anett Kontaveit (WTA 3.)

Xiyu Wang (WTA 58.)

Maileen Nuudi (WTA 641.)

Donna Vekic (WTA 88.)

Kolmapäev

Kaia Kanep (WTA 32.)

Jelena Ostapenko (WTA 19.)

“Nüüd, kui eestlaste mängupäevad on teada, on kõigil tennisehuvilistel võimalik endale turniiri pilet soetada ja meie tüdrukutele kaasa elama tulla,” ütles Tallinn Open WTA 250 turniiri direktor Allar Hint. “Kodupubliku toetus on igale sportlasele väga oluline ja meil on võimalik seda demonstreerida,” lisas Hint. 

Kokku osaleb Tallinn Open WTA 250 turniiril 50 naistennisisti, kellest 24 mängijat alustasid täna võistlemist kvalifikatsioonimängudest, kellest omakorda 6 pääsevad edasi põhiturniirile. Otse põhiturniirilt alustavad mängimist 23 tennisisti ja 3 Wild Card’i omanikku.

Mängijate nimekiri: https://www.wtatennis.com/tournament/2073/tallinn/2022/player-list

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.